Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget till Lund

Efter helgens EM-kval i Danmark kommer landslaget att ha träningsläger i Lund innan det är dags för en ytterligare kvalrunda i Vitrysland nästa helg. Lund ligger bra till geografiskt, samtidigt som Lunds VK gör ett gediget arbete för att skapa goda förutsättningar för landslaget att få ett bra träningsläger. Men innan dess är det två ytterligare EM-kvalmatcher i Danmark, mot Vitryssland och Turkiet.

- Det är verkligen jättekul att de väjler att komma hit. De kommer att träna i Idrottshallen i Lund, och få möjlighet att gymma på Actic här i stan. Tillsammans med landslagschef Hannes Brinkborg har vi lagt upp planeringen, säger Stefan Sjöström i Lunds VK.  

Lundasonen Arno Slipac, som är ny i landslaget, spelade stora delar av gårdagens öppningsmatch mot Danmark i EM-kvalet. Han har kommit in i laget som en frisk fläkt och får nu möjlighet att träna på hemmaplan under veckan som kommer.

- Vi är stolta över Arno, som är en ambitiös och duktig spelare. Det är ingen överraskning att han är uttagen i laget. Det ska bli väldigt kul att vi i klubben och andra intresserade får se honom och världsstjärnan Marcus Nilsson, träna här i Lund tillsammans med övriga landslaget, säger Sjöström.

Förebild för yngre spelare

Han menar att Arno är en förebild som kan sporra yngre medlemmar i klubben.

- Vi har dubblat antalet medlemmar på fem år i kubben, och nu skapas en fantastisk möjlighet för våra 400 medlemmar att komma och kolla på Sveriges bästa volleybollspelare, och därtill en stor världsstjärna inom sporten. Vi ser verkligen fram emot nästa vecka! Avslutar Stefan Sjöström.

Efter torsdagens 3-2 förlust återstår två kvalmatcher i Danmark:

23 maj kl 17.00 Vitryssland - Sverige

24 maj 15.00 Sverige - Turkiet

Följ Sverige i EM-kvalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer