Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ingen dans på rosor mot varken Vitryssland eller Frankrike

Inledningen av Em-kvalets andra omgång blev svår för Sverige. Både herrarna och damerna hade det mycket tufft när de ställdes mot Vitryssland respektive Frankrike, resulterande i idel förluster för våra lag.

Herrarna slickade snabbt såren efter den snöpliga förlusten mot värdnationen Danmark innan det var dags att åka igen. Denna gång mot Vitryssland och det tog snabb fart redan i inledningen.

I första set så tog Vitryssland en liten ledning i början av setet som Sverige sedan fick jaga hela setet. Flera gånger så kom Sverige ikapp bara för att tappa lite igen. Närmast var det runt 20 men tyvärr så rann bollarna iväg. 25-22 slutade första set.

I andra set så tog sverige kommandot istället och spelade klart bättre än Vitryssland. Riktigt snyggt spel stundvis och setet slutade med 19 poäng till Vitryssland medan Sverige tog 25.

Vitryssland återtog kommando

3:e o 4:e liknar varandra till karaktär, och det var tyvärr så att Sveriges spel inte riktigt klickade som i andra set. Poängen rann iväg både på bra actions av Vitryssland och dåliga av Sverige. Vitryssarnas effektiva block sätter stopp och Sverige tar 14 respektive 12 poäng i dessa set. Scoutman Oskar Jönson Vikterlöf har detta att säga:

- Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Sverige inte kom upp i normal nivå tyvärr. Positivt är att det kommer nya matcher direkt där Sverige kan försöka reda ut problemen.

En stor behållning var att den unge talangen Arno Slipac var den bästa svenska poängplockaren idag, och spelade dessutom bra mottagning. Imorgon väntar match mot Turkiet, som i sin tur vann sin match mot Vitryssland - det kommer krävas mycket av grabbarna men de visade i andra set att de kan när alla i laget spelar på bra nivå tillsammans.

Frankrike numret större

Inte heller damerna lyckades så väl som man hade hoppats. Klart sedan innan var att Frankrike är en otroligt bra nation, så motståndet var knallhårt.

Men det var egentligen bara i andra set som Frankrike var alltför tuffa. I både första och tredje set hängde det blågula laget med bra och det skiljde inte lagen många bollar åt. Setsiffrorna blev 25-21, 25-10, 25-23, och sen var den första matchen av tre slut. Imorgon möter laget Ungern, som vann mot Israel och förmodas vara mycket bra, så det är till att se framemot en tuff drabbning.

Statistik från Vitryssland - Sverige Länk till annan webbplats.

Damernas turnering Länk till annan webbplats.

Herrarnas turnering Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer