Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mot Israel med nya tag

Det blev förlust även i den tredje och avslutande EM-kvalmatchen för det svenska damlandslaget i Frankrike. Israel – Sverige slutade 3-1, där andra set slutade 25-12 till Sverige och matchen svängde. Men, de två avslutande seten avslutade Israel starkt och vann med övertygande siffror.

Israel – Sverige 3-1 (25-21, 12-25, 25-17, 25-15)

-Den resan vi har gjort den här helgen i Frankrike har varit riktigt bra, men idag hade vi behövt hålla i taktpinnen. Vi spelade jämnt i första set, men de drog ifrån vid 20. När deras rutinerade spelare vände på spelet hängde vi inte med, säger Tina Celinder Nygren, förbundskapten.

Lång och krävande match

Avslutningen på första setet avgjorde delvis matchen. I andra set lyckades Sverige plocka bort Israels kombinationsspel, och tjejerna lirade riktigt bra volleyboll. Återigen blev det en tvåtimmarsmatch med många långa bollar. Tredje set inledde Israel starkt och tog en sexpoängsledning.

-Vi blev frustrerade och hela setet var som en brottningsmatch som aldrig ville ta slut. Dagens tredje set är det tuffaste setet vi har spelat sedan andra omgången förra EM-kvalet. Sedan orkade vi inte hålla ihop det i fjärde setet. Det är det enda setet under hela den här turneringen som vi inte orkar med anspänningen och det taktiska tänkandet, säger Celinder Nygren.

Nu väntar en resdag till Bielsko i Polen där laget har sin bas. Efter lite träning där vänder de åter söderut och landar i Israel sent på tisdag kväll för returmatcher mot samma lag i EM-kvalet.

-Hela laget är fantastiskt när det handlar om att klara av de långa resorna, respektera varandra och se till att de får vara i fred och vila, äta och kunna fylla på mer energi. Alla är på och ger allt de kan på träningarna, det känns väldigt värdefullt, avslutar Tina Celinder Nygren. 

Spelschema i Netanya Israel:

30 maj 17.00 Israel Sverige

31 maj 17.00 Sverige Frankrike

1 juni 17.00 Sverige Ungern

Statistik, resultat och bilder på CEV:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer