Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bästa insatsen på 10 år, trots förlust

Israel vann med 3-1 i set mot damerna, medan herrarna stod för en fantastisk insats och förlorade med minsta marginal i en riktig rysare till match mot Vitryssland.

De svenska damerna rivstartade mot Israel när andra turneringen av den andra omgången av Em-kvalet gick av stapeln. Stabilt spel från kanterna och ett varierat anfallsspel var nyckeln för att chocköppna och lyckas ta första set med 17-25.

Sedan var det dock ingen dans på rosor utan 25-23, 25-23, 25-18 blev det till Israel, och Sverige fick därmed se sig besegrat. Mycket bra mottagning från liberon Johanna Edberg Vieira var en nyckel till att Sverige höll jämna steg, och även Alexandra Lazic fick tillsammans med systern Rebecka dra ett tungt lass - för att inte nämna Andrea Jacobsson.

Frankrike imorgon

Imorgon spelar Sverige mot Frankrike, senast förlorade Sverige med 3-0 men nu hoppas vi alla alltså att det blir ändring på detta.

Dramatisk match mot Vitryssland

För herrlandslaget spelades det en match som alla inblandade sent kommer att glömma. Herrarna stod för en dramatisk insats i en match som avgjordes först via ett förlängt avgörande set (25-22, 24-26, 25-27, 25-20, 18-16).

- Vi spelade bra på många händer idag, Dardan, Marcus och Erik står alla tre för jätteprestationer, säger lagledare Claes-Göran Eriksson.

"Det bästa vi presterat på ett decenium"

Marcus Nilsson stod, sin vana inte alldeles otrogen, för en insats som finner få paralleller i internationell volleyboll då han producerade för 37 egna poäng och bibehåller imponerande 46% effektivitet. Det var aldrig tvekan om vem som var planens gigant i alla fall. Sverige spelade även ett godkänt mottagningsspel, och även hög nivå i block och defense.

- Det är förstås synd att vi inte tog matchen när vi hade matchboll, men jag är superstolt över grabbarna. Detta är det bästa vi presterat internationellt på säkert tio år, sedan jag blev Förbundskapten, säger Joe Isacsson.

"Heroisk insats"

Första set skulle de tagit menar Isacsson, då hade matchbilden blivit annorlunda - och det var liksom i Danmark olyckliga domslut som avgjorde. Men Isacsson framhåller lagets utveckling och menar att det beror på bra träning.

- Jag kan inte nog säga hur stolt jag är. Laget står för en heroisk insats. Detta är ett resultat av bra träning och alla i laget förtjänar att hyllas för detta vi bevittnade ikväll. Bland annat får Marcus fick åttio bollar idag och pallar trycket. Visst kan man debattera om jag borde vilat honom lite, men jag tycker man ska ta chansen när man har den.

Laget är ordentligt uppmärksammat

Isacsson fortsätter att berätta om hur mycket lovord som laget fått, och att diverse agenter har kollat extra på en hel del av spelarna. Det är fantastiskt kul för alla inblandade. Imorgon ställs herrarna mot Turkiet, som Sverige slog genom ett fantastisk prestation förra turneringen, men som nu fått två nya spelare.

- Det kommer bli tufft, spelar vi som vi gjorde idag ska det inte vara något problem, men det vet man ju aldrig. Vi får hoppas att spelarna inte ser ut som trötta hästar imorgon, avslutar Isacsson.

Herrarnas turnering Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.Statistik från Vitryssland - Sverige Länk till annan webbplats.

Damernas turnering Länk till annan webbplats.

Statistik från Frankrike - Sverige Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer