Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrjuniorerna får spela om bronset

Det blev förlust för killarna i U19-landslaget i semifinalen i Nevza Championship. Sverige började bra, men sedan var Norge det bättre laget och vann välförtjänt

Bra start för Sverige

Inledningsvis såg det ljust ut för det blågula laget. En tidig ledning förvaltades väl fram till 19-14, men sedan lyckades norskarna få utdelning på sin serve och lyckades komma ikapp. Därefter blev det riktigt spännande. Norge var första framme vid setboll, men Jakob Link kvitterade. Sedan ordnade Viktor Lindberg fram en svensk setboll, som dock inte resulterade. Viktor fixade dock till en ny möjlighet och den tog Jakob Link tillvara på med en backspike via det norska blocket.¨

Ras i andra

Även i andra set inledde Sverige starkt. Redan vid den första tekniska timeouten hade man fyra poängs ledning, men sedan gick det grus i maskineriet. Norge gick ikapp och förbi i en rasande fart när det blev förtvivlat svårt för svenskarna att avgöra bollen. Norrmännen fortsatte i samma takt hela vägen till setvinst med 25-20.

Ingen ljusning i tredje set

Matchbilden fortsatte på samma sätt även i tredje set. Norge var storleken större och det svenska anfallsspelet fungerade inte alls. Hela 25-10 rann siffrorna iväg till.

Norge vassast även i fjärde

Det började lite bättre i fjärde set och Sverige var i en knapp ledning i början. Tyvärr klarade inte svenskarna av att hålla norrmännen stången, utan de kunde ordna ett nytt försprång som de behöll ända till matchen var över.

-Vårt anfallsspel stämde inte alls idag, medan Norge var ruskigt effektiva, förklarar den svenska coachen Göran Persson efter matchen.

Nu blir det spel om bronsmedaljerna för de svenska grabbarna och den matchen börjar kl. 12.00 och här finns en webbsändning av matchen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information finns på turneringens facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sverige - Norge 1-3 (27-25, 16-25, 10-25, 19-25)
Bästa svenska poängplockare: Jakob Link 13, Johan Gruvaeus 9