Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Stark avslutning gav brons

U19-landslagets killar höjde sig ordentligt jämfört med gårdagen och säkrade bronset i Nevza Championship med en seger i tre raka set mot England.

Det var de båda segrarna i gruppspelet som fick mötas i match om tredje pris, ett bra mått på hur jämnt det är mellan de fyra topplagen i årets upplaga av de nordeuropeiska mästerskapen. Svenskarna var inte alls nöjda med insatsen i semifinalen och var fast beslutna att avsluta på bästa sätt.

Högsta fart från början

Att det var taggat i det blågula lägret syntes tydligt från matchstart. Bra serve och anfall gav utdelning och man rann omedelbart ifrån till en klar ledning. Lite slarv i slutskedet gjorde att engelsmännen kunde komma upp i 17 poäng innan setet var över.

Samma visa i andra

Även i andra set öppnade svenskarna klart vassast. Poängskillnaden blev ganska stor tidigt i setet, men liksom i det föregående setet slappnade svenskarna av innan setet var slut och det gjorde att England knaprade in på underläget en del. Längre än till 20 poäng kom de dock inte innan lagkaptene Viktor Lindberg dundrade in setbollen.

Lite jämnare i avslutningen

Det tredje setet blev det jämnaste i matchen. England höjde sig en del, men det var ändå svensk ledning i stort sett hela vägen. Nu när man var lite pressade så höjde sig istället Sverige ett snäpp när det skulle avgöras och stabilt blockspel spärrade vägen för de engelska anfallen. 25-18 stannade matchen vid och bronset var klart.

-Vi spelade bättre i alla moment än i semifinaleln igår, konstaterar tränaren Göran Persson. Skönt att få avsluta med en bra insats så att killarna fick visa vad de verkligen kan, avslutar Persson.

Jacob Link kom med i turneringens Dream Team som turneringens bästa högerspiker, framröstade av lagens coacher.

Sverige - England 3-0 (25-17, 25-21, 25-18)
Bästa svenska poängplockare: Jakob Link 20, Viktor Lindberg 11

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer