Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tjejerna tog guld

De svenska tjejerna vann Nevza Championship då man besegrade Norge i en tuff final med 3-1 i set efter en härlig vändning i det sista setet.

Nervös inledning

Sverige kom till final utan att ha förlorat ett enda set och finalmotståndaren Norge var ett av lagen man besegrade i gruppspelet. Nu var det dock lite spända nerver i matchinledningen och Norge utnyttjade detta på bästa sätt och knep första set.

Setförlusten fungerade som tändvätska för de blågula tjejerna och gjorde att man tog sig tillbaka till det vägvinnande spåret man hållit sig i tidigare under veckan. Det räckte till en ganska säker seger i både andra och tredje set.

Stark vändning gav guld

Känslan var att det skulle fortsätta på samma sätt i det fjärde, men så lätt skulle det inte gå. Servemottagningen blev sämre och koncentrationen var inte på topp och det gick sex bollar innan den första svenska poängen kom. Norge behöll ledningen och hade 16-11 i den andra tekniska timeouten. Enminutsvilan gjorde dock susen för Sverige och man tog fem raka poäng och var ikapp. Sedan lyckades norskorna göra ett litet ryck igen, men det var inget som oroade de svenska spelarna. De hämtade återigen upp underläget och gick fram till matchbollar vid 24-21. Två norska poäng gjorde att det blev spännande, men Isabelle Haak smällde in den avgörande bollen och segerjublet kunde ta vid.

-Hela laget har gjort en bra turnering och alla har bidragit på ett mycket bra sätt, berättar tränaren Adrienne Marie.

Liberon Hanna Remme-Larsen gjorde ett väldigt bra jobb, såväl i spelet som kommunikationen inom laget. Centerspelet var oerhört aggressivt och effektivt i finalen, och det underättades givetvis av bra passningar.

Lagens coacher röstade fram turneringens Dream Team och det blev fyra svenska representanter, Anna Haak, Diana Lundvall, Isabelle Haak och Hanna Remme-Larsen. Isabelle blev dessutom utsedd till turneringens MVP.

Sverige - Norge 3-1 (23-25, 25-18, 25-16, 25-23)

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer