Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Alla tre svenska lag till finalspel

Det gick riktigt bra för de tre svenska lagen som var med på Nordiska klubblagsmästerskapen i helgen. Engelholm, Linköping och Falkenberg gick alla vidare till finalrundan som kommer att avgöras i månadsskiftet januari/februari 2015.

På fem platser i Norge, Danmark och Sverige avgjordes tre herrgrupper och två damgrupper under helgen. För svenska Linköping gick det allra bäst, då de vann sina båda matcher mot danska Gentofte och norska Nyborg med 3-1 respektive 3-0.

-Vi har spelat betydligt bättre och jämnare i helgen jämfört med de inledande elitseriematcherna under säsongen, säger Linköpings tränare Henrik Johansson.

Ett mer samspelt lag

Han menar att rollerna i laget har satt sig betydligt under helgen och att tillskottet på passarsidan, Benjamin Bell från Austalien, nu har spelat sig in i laget och vet vilka slags pass han ska leverera till de olika kantspelarna.

-Vi har väldigt duktiga spelare på alla positioner, det känns väldigt bra. Nordiska klubblagsmästerskapen betyder väldigt mycket för oss då vi får möta lag som vi inte brukar möta och som kan ha ett annat spel än vad vi är vana vid, säger Johansson.

Engelholm vidare

Engelholm är det enda svenska damlag som är med i Nordiska klubblagsmästerskapen och arrangerade dessutom gruppspelet för en av grupperna. Hemmalaget inledde med att spela en mycket jämn femsetare i fredags mot Oslo, där det blev förlust i avgörande set med 15-10 för Sverige. De andra två matcherna mot danska Fortuna Odense och Bröndby vann Engelholm med 3-1 i båda matcherna.

"Bra för laget att vara med"

Det tredje svenska laget som deltog i helgen var Falkenberg som spelade i danska Middelfart. FVBK inledde starkt i fredags med att vinna mot danska Hvidovre. Under lördagen blev det betydligt tuffare mot hemmalaget Middelfart, som vann när Falkenbergs spelare blev frustrerade och inte hittade sitt goda spel i de sista seten.

-Det var en nyttig match för oss att spela med vårt nykomponerade lag. Vi måste lära oss att fokusera på vårt eget spel som vi kan påverka själva istället för att lägga fokus på fel saker. Det var väldigt roligt när vi vann dagens match mot norska Tromsö då vi spelade riktigt bra, säger coach Patrick Aparicio.

Han menar att den här turneringen har gett laget väldigt mycket.

-För oss är det här är jättebra teambuildinghelg med tre bra matcher där varje set verkligen betyder något. Det är lärorikt och värdefullt för oss alla, avslutar Patrick.

Resultaten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.(poängräkningen i Nordiska klubblagsmästerskapen innebär att man får 2 poäng för vunnen match och 1 poäng för förlorad match, dvs. annorlunda än det poängräkningssytem vi har i Sverige)

Fler nyheter

Publicerad: 2014-11-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer