Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Halvtidskoll med Marcus Nilsson

Drygt halva säsongen har spelats av ryska Superleague. För vår svenska stjärna Marcus Nilsson och hans lag Kuzbass Kemorovo började säsongen starkt, men har sedan dess haft en liten tyngre period men är nu i en uppåtgående trend med fem raka segrar.

Marcus gör sin andra säsong med Kuzbass och förra säsongen slutade med en niondeplats vilket inte räckte för att gå till slutspel, i år ser det bättre ut. Inför säsongen sattes inga officiela mål men enligt Marcus är sutspel en realistisk målsttning, något som laget är på väg att göra. 

 - Vi började säsongen extremt bra och låg fyra ett antal omgångar, efter det tappade vi vårt spel av lite olika anledningar men nu känns det som att det vänt igen så förhoppningsvis håller det i sig, säger Marcus.

Fjärde plats i poängligan

För Marcus är det andra säsongen i Kuzbass vilket har gjort att han kan koncentrera sig mer på volleybollen eftersom att han redan har anpassat sig och kommit tillrätta i klubben. Det har gett resultat då han varit en av Kuzbass stöttespelare så här långt och bidrog med 20 poäng när Dinamo Krasnodar besegrades med 3-1 i lördags, han ligger även på plats fyra i den totala poängligan.  

 - Jag är nöjd med min insats än så länge. Jag känner att jag fortfarande utvecklas varje dag, varje säsong och den känslan gör väldigt mycket för att hålla motivationen och suget igång, berättar Marcus 

EM-kval i bakhuvudet

Härnäst väntar Final 6, slutspelet i den ryska cupen som spelas i Belgorod den 22-28 december. Den största delen av fokuset ligger på ligan men det finns ändå en tanke på vad som komma skall, EM-kvalet.

 - Självklart finns det nånstans där i bakhuvudet och det känns jättekul och spännande, men jag tar en sak i taget och just nu är det fokus på klubbsäsongen, avslutar Marcus Nilsson.

#TillsammansmotEM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2014-12-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer