Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Grand Prix – mötesplatsen fylld av energi

I helgen avgörs vilka elitserielag som får spela Grand Prix i Katrineholm 5-6 januari. Samtidigt som seniorlagen gör upp på GP avgörs DistriktsSlaget och Ungdomens GP. Det blir fullt drag i Duveholmshallen i Katrineholm under två dagar i januari.

Det är de fyra främst placerade dam- respektive herrlagen efter höstens elitserie som kvalificerar sig till Grand Prix. Sista omgången spelas i helgen, och först då är vi säkra på vilka de fyra lagen är. På damsidan ser det ut som om Engelholm, Hylte/Halmstad, Katrineholm och Lindesberg är med och gör upp i den prestigefyllda kampen.

På herrsidan är det ovisst in i sista omgången. På plats 1-3 hittar vi Linköping, Hylte/Halmstad och Falkenberg. Den fjärde platsen har de senaste veckorna stått mellan Örkelljunga och Tierp. Men, Tierp förlorade förra helgen mot RIG Falköping, och missade därmed viktiga poäng och kommer inte att kunna ta sig till GP.

Däremot vann Sollentuna mot Örkelljunga, och seglade därmed upp som ett möjligt GP-lag. 

Spännande sista omgång i helgen

Den fjärde platsen står nu mellan Sollentuna, som har 22 poäng och Örkelljunga som har 24 poäng. På lördag möter Sollentuna giganterna Falkenberg på bortaplan medan Örkelljunga har gymnasiekillarna från RIG Falköping på besök hemma i Örnahallen. Låt oss se vad den spännande sista omgången kan ge för att sedan veta vilka lag som tar sig till prestigefyllda GP.

Regerande mästare på damsidan är Svedala, som i år inte lyckades hamna topp 4, och på herrsidan Linköping som kan få möjlighet att försvara sitt guld. 

Spelschema Grand Prix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdomens GP och DistriktsSlaget

Ungdomens GP gör de sex bästa dam- respektive herrlagen från U19-SM upp om segern. Spelarna är födda 1996 eller senare och deltagande lag i år på herrsidan är Sollentuna VBK, Hylte/Halmstad VBK, Falkenberg VBK, Lunds VK, Vingåkers VK och Habo Wolley – 87. På damsidan deltar Engelholms VS, Sollentuna VK, Gislaveds VBK, Södertelge VBK, Svedala VBK och Tuve VK.DistriktsSlaget är tävlingen där landets distrikt utmanar varandra och i år är spelarna födda 2000 eller tidigare. 13 distriktslag är anmälda.

Sammanlagt kommer ca 500 spelare och ledare till Duveholmshallen och nästan lika många föräldrar allt toppat med elitlagen som spelar Grand Prix. Det är med andra ord en riktig volleybollfest som väntar. 

Allt om Ungdomens GP Länk till annan webbplats.

Allt om DistriktsSlaget Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen till Duveholmshallen i Katrineholm!

Fler nyheter

Publicerad: 2014-12-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer