Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Finaldagen direktsänds på webben

Grand Prix i Katrineholm står för dörren; volleybollfesten för både seniorer, juniorer och ungdomar. Matcherna om tredje pris och finalerna på tisdag på seniorernas GP kommer att visas på volleyboll.se. Ett erfaret kommentatorsgäng förbereder sig nu.

Hannes Brinkborg, tidigare landslagsspelare och numera Landslagschef kommenterar finalerna med start kl 14.30 på tisdag.

- Det här ska bli riktigt roligt att både kommentera och dessutom få se alla lagen i skarpt läge två dagar i rad. En bra volleybollkommentator är både kunnig, engagerad och entusiasmerande. Det hoppas jag vara på tisdag, säger Hannes Brinkborg.

”Kommentatorn är som en plusmeny”

Vid sin sida har han Simon Brandén, volleybollspelare och student i Piteå. Han har ägnat mellandagarna åt att läsa på om lagen, alltifrån spikehöjd och längd till uppladdningsritualer.

- Ju mer jag vet desto roligare blir det för alla som tittar. En bra kommentator är som plusmenyn på valfri hamburgerkedja. Kommentatorn gör matchen lite mer intressant genom att förhöja känslor och berätta fakta som du inte visste. Du får helt enkelt lite mer av matchen med en bra kommentator, säger Simon Brandén.

Kunniga kommentatorer från Södertelge

Matcherna om tredjepris kommenteras av Karin Manole, som blir ankare för båda matcherna. Karin har lång erfarenhet av att vara speaker på Södertelges hemmamatcher, och ser fram emot en ny utmaning.

 

- Det ska bli väldigt spännande och kul! Jag har under flera år varit speaker på elitseriematcher men då handlar det ju om att göra det till en bra upplevelse för de som är på plats och kan följa det som händer live. Jag är van att jobba med publiken och försöka få igång hejjarklackarna och skapa drag i hallen. Min utmaning nu blir att göra detsamma för de som följer matchen bakom dataskärmen eller på TV.

Karin kommer att samspela med Södertelgespelaren Joachim Sahlin, som är kunnig om sporten och lagen som kommer till Grand Prix.

- Jag vill förmedla kunskap till tittarna med lite djupare information om spelarna. Dessutom vill jag bidra med att dra slutsatser om hur lagen vill spela. En bra kommentator ska förklara spelet och även skapa underhållning för tittarna, avslutar Joachim.

Landslagsspelare på damsidan kommenterar

Matilda Wikander, mångårig landslagsspelare och även headcoach för elitlag, kommer att vara bisittare till Karin Manole i match om tredjepris på damsidan. 

Läs mer om kommentatorerna här, Länk till annan webbplats.där de också tippar vilka som går vinnande ur GP. 

Följ sändningarna på tisdag här Länk till annan webbplats., producerade av WSB, World Sports & Broadcast.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-01-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer