Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ordentlig revansch i Cesis

Lördagens inledande förlust i avgörande set för U19-landslaget i trippellandskampen mot Lettland följdes upp av en klar seger i söndagens returmatch efter mycket bra svenskt spel.

Lördagsmatchen var totalt sett ganska jämn, även om det svängde en del fram och tillbaka. Känslan inför returmötet var att det skulle bli en liknande matchbild och att det skulle bli en ny tuff tillställning, men så blev inte fallet. Lettland fick ändå bäst start och ordnade snabbt till tre poängs försprång, men de för dagen blåklädda svenskarna jobbade sig in i setet. Under den andra halvan tog man dessutom över initiativet och vann ganska säkert med 25-20. Emil Serreau, passare för dagen, etablerade ett gott samarbete med centrarna Andreas Brink och Martin Bergman, som utöver vassa anfall också gjorde ett bra jobb i blockeringsspelet.

Lika bra som det gick i första setets avslutning, lika fint rullade det på när det efterföljande setet inleddes. Jacob Link var väldigt produktiv i både block och anfall och ordnade fram många poäng genom hela matchen, men speciellt i början av andra set. En tidig ledning utökades allt eftersom setet led och klara 25-16 avslutades setet vid.

Set nummer tre startade med två härliga blockpoäng av Andreas Brink och Jakob Molin. Ytterligare en svensk boll vanns av Jakob Link, men sedan kom en period där man inte lyckades lika bra. Lettland gick upp i tre poängs ledning, men svenskarna kom snart tillbaka i rätt gängor igen och en vass avslutning resulterade i seger med 25-21.

För att utnyttja tiden ordentligt, så spelade lagen två ytterligare set innan dagen avslutades. Där var Sverige fortsatt strået vassare och nu blev skillnaden mellan lagen än större. Lite justeringar i uppställningen gav positiva besked och setsiffrorna 25-12 och 25-13 talar sitt tydliga språk. Här var det Jakob Molin som var mest framträdande med tio vunna anfall på femton försök.

-Vi fick precis de besked vi ville ha i dagens match och det känns väldigt hoppfullt att ha med sig den här insatsen inför morgondagens avslutande match, men framför allt inför EM-kvalet som inleds på fredag för vår del, säger coachen Göran Persson. Vårt blockspel var något utöver det vanliga med femton blockpoäng på tre set och dessutom var försvarsspelet klart vassare än igår. Vår serve samt servemottagning stämde också bättre och nu ska vi försöka förbättra oss ytterligare imorgon, avslutar Persson.

Sverige - Lettland 3-0 (25-20, 25-16, 25-21)
Bästa svenska poängplockare: Jacob Link 18, Martin Bergman 8

Extra set: 25-12, 25-13, bästa poänggörare där var Jakob Molin 10 p samt Jacob Zachrisson och Andreas Brink 5 p.

Imorgon, måndag, spelas sista matchen i trippellandskampen i Cesis. Matchstart är kl. 13 (svensk tid) och stream från matchen hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2015-01-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer