Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Engelholm höll för trycket

Serieledarna gick inte att rubba, ens för Lindesberg i den prestigefyllda damfinalen. Engelholm vann sin 15:e raka match den här säsongen, när laget tog ett efterlängtat guld i Grand Prix på tisdagskvällen.

-Det går massor av känslor genom kroppen nu, det är otroligt vad vi alla gjorde en bra match idag. Vi skrek och peppade varandra matchen igenom, säger 15-åriga Isabelle Haak, som gjorde 20 poäng och därmed poängbäst idag.

-Det här är så roligt att få ta det här guldet ikväll och få vara med i en klubb med sådana här talanger, säger coach Per-Anders Sääf.

Redan i inledningen visade Engelholm varför de vunnit allt den här säsongen. De tog ledningen direkt, men släppte sedan in Lindesberg i första set, som bitvis blev en jämn historia. Mot slutet tog lagen boll för boll, och första set slutade 25-23 till Engelholm.

Jennifer Cross servar hem andra set, där Engelholm ryckte rejält i slutet och tog sju bollar på rad i Cross serve. Setbollen slogs in av Isabelle Haak, till 25-17.

Tredje set hade Engelholm setet i sina händer hela vägen. Anna Haak sätter matchbollen efter endast en dryg timme.

-Vi satte klorna i motståndarna och malde ner dem. Vi hade bra serve och servar efter ett system där vi lurar motståndarna. När sedan Isabelle Haak får bollarna och trycker ner dem med sin starka spikes så är vi svåra att stoppa. Men, jag vill ge en eloge till hela laget. Jennifer Cross läser spelet så bra och är en enastående spelare. Även vår passare Hannah Allison gör ett kanonbra jobb idag.

-Vi ett bra lag med riktigt bra coacher. PA Sääf har utvecklat mig enormt mycket, och samspelet i laget fungerar riktigt bra, säger Isabelle Haak.

Engelholm VS – Lindesbergs VBK 3-0 (25-23, 25-17, 25-15)

Matchstatistik Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-01-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer