Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hylte/Halmstads damer trea på GP

I dagens första tredjeprismatch tog Hylte/Halmstad hem segern med 3-1 efter en svajig match, där nivån var ojämn. Därmed blev Hylte/Halmstad trea och Katrineholm fyra på Grand Prix.

- Vi ville verkligen vinna idag, men vi hade ändå dåligt fokus i stora delar av matchen, säger Hylte/Halmstads tränare Tony Westman.

Hylte/Halmstad är regerande Svenska mästare, och kom tvåa i GP i fjol. Senast de mötte Katrineholm i sista elitserieomgången före jul, den 20 december, vann Hylte/Halmstad i tre raka set. Nu krävdes fyra set, där Katrineholm bitvis hade initiativet. Slutet av andra set var det ett jämnt spel med långa bollar. Katrineholm vann setet med två bollars marginal, men sedan tog Hylte/Halmstad tillbaka kommandot i matchen.

"Mentalt viktig vinst"

-Samspelet hos oss är bra, men vår serve var inte bra, även om blocket var ok. Våra avslut var långtifrån perfekta, särskilt inte i andra set. Som helhet var vår prestation ok, men vi har en hel del att jobba på. Dock är vinsten mentalt viktig för oss. Tredjeplatsen spelar inte så stor roll, däremot är det skönt mentalt att åka hem med en vinst i bagaget, avslutar coach Tony Westman.

Hylte/Halmstad – Katrineholm 3-1 (25-17, 23-25, 25-19, 25-22)

I finalen på damsidan möts Engelholm och Lindesberg kl 16.30. Om du inte är på plats i Duveholmshallen i Katrineholm har du möjlighet att följa samtliga matcher idag från senior-GP på webben här Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-01-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer