Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Linköping värdiga vinnare av Grand Prix

Publiken i Duveholmshallen bjöds på en riktigt bra och underhållande herrfinal när de två giganterna inom Svensk volleyboll just nu, serieledarna Falkenberg och tvåan Linköping, möttes. Det blev Linköping som gick segrande ur matchen.

Fredric Gustavsson i Linköping klev fram och drog ett stort lass när östgötarna vann matchen.

- Fredric gjorde ett fantastiskt bra jobb idag, han har tränat effektivt efter en liten skada före jul. Träningen har gett resultat både i går och idag. Efter första set, som Falkenberg vann, gick jag in och sa till killarna att matchen är lång och att det gäller att ha tålamod, säger Linköpings tränare Andrew Strugnell.

Mot slutet i första set tog energin slut för LVC när Falkenberg drog ifrån vid de sista fem bollarna.  På samma sätt som Falkenberg vann det första setet tog Linköping kommandot i andra, med en stark avslutning. Östgötarna tog andra set med 25-19. Noterbart är att det inte var några servemissar i andra set från något av lagen.

Svängigt tredje set

Tredje set blev ojämnt, där lagen följdes åt upp till 8-8, innan LVC drog ifrån med fyra bollars ledning. Fredric Gustavsson hittade luckor och LVC hade ett bra samspel i hela laget. De drog ifrån med åttapoängsledning samtidigt som Falkenberg inte hittade utvägarna. I fjärde set var det inte något snack om saken, där försökte Falkenberg men kom aldrig ikapp. Hallänningarnas spel stämde inte alls.

Matchens bästa spelare blev Fredric Gustavsson.

- Det här är riktigt kul, det blick bra idag, säger Fredric Gustavsson. Vi hade framförallt ett bra servetryck och fick bort Falkenberg från nät. Vi spelade också bra som lag.

Om sin egen insats säger han:

-Lite små misstag, men som helhet är insatsen bra.

Därmed försvarade Linköping sitt GP-guld från i fjol och tar sitt tredje guld på Grand Prix. Grattis!

Falkenbergs VBK – Linköpings VC 1-3 (25-20, 19-25, 22-25, 18-25)

Matchstatistk  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-01-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer