Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM-kvalet drar igång

Ikväll kl. 20.00 börjar U19-landslagets första match i EM-kvalet i Subotica, Serbien, och då väntar hemmanationen som har favorittrycket på sina axlar. Svenskarna kan spela helt utan press och är laddade till tänderna.

I onsdags anlände svenskarna till Subotica och tränade i arenan Dudova Suma, där kvalgruppen avgörs. Torsdagen var också matchledig och ägnades åt förberedelser då det bara spelades en killmatch första dagen. Anledningen till det är att det också är en tjejgrupp som spelas på samma plats och det bara spelas tre matcher per dag, varav det blev två tjejmatcher första dagen. Den svenska truppen fick då se matchen mellan de två resterande lagen i gruppen, Tjeckien och Ukraina. Det blev en tuff och välspelad match där Tjeckien vann med 3-0 efter en imponerande insats.

Gedigna förberedelser med matchträning i Lettland

Sverige har förberett sig genom att träna och spela tre landskamper på bortaplan mot Lettland. Där blev det en vinst och två förluster, men man vann nio av femton spelade set, då man även fyllde på med några extra set. De två förlusterna kom i jämna femsetare och matchen som vanns tog man hem i tre raka set och coachen Göran Persson är nöjd med lagets insats där.

"Tuff utmaning som vi ser fram emot"

- Det här laget har inte spelat tillsammans sedan i somras, men det fungerade ändå relativt bra och om vi kan höja oss ännu ett snäpp i matcherna här nere så kan det bli riktigt roligt, menar Persson. Tjeckien visade stora kvaliteter i dagens match, medan Ukraina har en riktigt vass högerspelare som det gäller att få stopp på. Serbien är alltid i Europatoppen på juniorsidan, så vår premiärmatch kommer bli en oerhört svår utmaning, men det ser vi fram emot, berättar Göran Persson

Samtliga matcher i EM-kvalet kan följas poäng för poäng på europeiska förbundets live score Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Internetuppkopplingen är allt annat än tillförlitlig nere i Serbien, men det kommer att göras ett försök att streama matchen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2015-01-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer