Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nordiska klubblagsmästerskapen i Linköping

Om ett par veckor är det dags för tre svenska lag att vara med och göra upp om titeln Nordisk klubblagsmästare. Engelholm på damsidan samt Falkenberg och Linköping på herrsidan.

Finalspelet för herrar avgörs i Linköping, dit sex lag har kvalificerat sig. Förutom de två svenska lagen, även Marienlyst och Middelfart från Danmark, samt de norska lagen Nyborg och Randaberg. Alla lagen är topplag i sina ligor på hemmaplan, och dagsformen kan därför vara avgörande för vilket lag som får ta med sig guldet hem.

Kraftmätning för topplagen

Turneringen organiseras av Nevza, som är ett nordiskt samarbete. Damernas finalspel avgöras i Holte, Danmark. Där deltar förutom svenska Engelholm, även danska Holte samt de norska lagen Stod Volley och Oslo Volley.

I Linköping pågår förberedelserna för fullt inför första match den 30 januari kl 17.

-Vi ser turneringen som en bra kraftmätning och går vi till final är det bara bonus. Våra spelare behöver nya utmaningar, och det här är en bra tävling som ger nya erfarenheter och kan vara en prestationshöjare inför SM-slutspelet i vår, säger föreningens ordförande, Bo Kindgren.

Hemmaplansfördel 

Linköping har ett GP-guld som är mindre än en månad med sig i bagaget och tätt efter ledande Falkenberg i elitserietabellen. Falkenberg tog hem guldet på Nordiska klubblagsmästerskapen i fjol, och har därmed en titel att försvara. Linköping har aldrig vunnit turneringen.

 

-Det känn s skönt att vara på hemmaplan och dessutom stort för många att för första gången spela om att bli Nordiska Mästare. En härlig utmaning helt enkelt! Nu hoppas vi att många andra föreningar kommer och tittar på matcherna, gå gärna in på linkopingvc.com, säger Bo Kindgren.

Spelschema herrar Länk till annan webbplats.

Spelschema damer Länk till annan webbplats.

NCC Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-01-15

Senast uppdaterad: 2017-05-31

Visa fler nyheter

Sponsorer