Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Engelholm tog silver

Laget som gått som ett ånglok genom Elitserien mötte nu i finalen av Nordiska klubbmästerskapen ett lag som spelade en nivå bättre i alla moment. Detta resulterade i förlust i tre raka set.

Förr eller senare får varje lag som upplever stor framgång en motgång. När Engelholm nu missade chansen till guld i finalen av Nordiska klubbmästerskapen så kan det förstås ses som en motgång, även om tränare Per-Anders Sääf framhåller att det är en vinst i sig att möta tufft motstånd då de lärdomarna aldrig kommer gratis.

- Vi var nära i första set, och jag är stolt över att tjejerna kom nära, men vi mäktade helt enkelt inte med tempot, säger Engelholms tränare Per-Anders Sääf. Det var bra att vi fick känna på det tempot.

Påtaglig nivåskillnad

Det norska laget Stod visade upp ett spel som inte finner paritet i svensk damvolleyboll den här säsongen. Ett betydligt högre servetryck tryckte tillbaka Engelholms anfallsspel, och stjärnan Isabelle Haak mötte treblock var och varannat anfall. Detta var utmaningar som Engelholm inte ställts inför denna säsong, och trots att hälften av matchtruppen har några säsongers rutin så men Sääf att det krävs ett uppvaknande av denna typ.

- Stod har i princip bara utländska spelare, som dessutom tangerar till landslag i deras respektive nationer. Allt med och kring den här turneringen har varit fantastiskt, och det är även bra att förstå att vi har mycket saker att öva på.

Tar förlusten bra

Både den tekniska och mentala biten behöver utvecklas. Sääf menar att när det går så snabbt måste varje moment ha mer finess, man kan exempelvis inte blockera på exakt samma sätt som i Elitserien. Varje spelare måste ha en förståelse för dem utmaningar som kan uppkomma, och en självsäkerhet i det.

- För att vinna mot ett sådant här lag måste man göra allting rätt i varje moment, och vi är inte där ännu. Det är oerhört små marginaler, nu ska vi fortsätta träna hårt för att utvecklas med ny inspiration.

Engelholm förtjänar alla gratulationer för en stark insats och en fin andraplats. Grattis!

Fler nyheter

Publicerad: 2015-02-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer