Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Linköping bärgar historiskt guld

Det första guldet i klubbens historia i Nordiska klubbmästerskapen noterades idag då Linköping fullkomligt körde över ett Nyborg som knappt fick igång sitt eget spel.

Likt vårt andra svenska lag i final i samma turnering på damsidan, Engelholm, var motståndet av norsk sort. Nyborg slog ut Falkenberg i semifinalen, och med tanke på att Linköping och Falkenberg slåss bittert i toppen av Elitserien så det fanns ytterligare en dimension av prestige i detta finalmöte.

Vad som förväntades bli en holmgång var dock över chockerande snabbt. En redig laginsats avgjorde matchen förvånansvärt snabbt till Linköpings fördel. Det är med typisk saklighet som tränaren Andrew Strugnell ger domen:

- Det var brutalt.

17, 17, 13

Inte i något av de tre seten lyckades det norska laget komma över 17 poäng. Linköping spelade fantastisk volleyboll, och släppte knappast in Nyborg i matchen. Taktikern Strugnell menar att hans Linköping var väl förberedda, de hade full koll på Nyborg som lag och var själva både laddade och vältränade.

- Det var en sann laginsats, ärligt talat så spelade varenda spelare i vårt lag på sin absoluta topp och även om Lucas Van Berkel fick MVP-utmärkelsen skulle den kunna gått till många andra av våra spelare som också gjorde beundransvärda insatser.

Historisk bedrift

Linköping har inte tidigare tagit guld i denna turnering, och det är givetvis en stor sak för spelarna och klubben. Det är klubbens andra guld denna säsong, och det kommer bli spännande att se om slutspelet sedan kan mynna ut i ett tredje. Strugnell förklarar att spelarna varit mycket fokuserade på just detta mål och att det märktes att det var någonting speciellt.

- När vi spelar så här bra är det självfallet att matchen betydde mycket för spelarna och hela processen var fantastisk.

Vi gratulerar Linköping till deras historiska guld. Grattis!

Fler nyheter

Publicerad: 2015-02-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer