Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två svenska lag i final

I Nordiska klubblagsmästerskapen spelar inte mindre än två svenska lag final i eftermiddag; Engelholms damer och Linköpings herrar är efter två raka segrar klara för final. I båda matcherna bjuds det på norskt motstånd.

Engelholm fortsätter gå som tåget, även när laget hitintills bjudits på internationellt motstånd. Under helgen är de i Danmark och spelar finalspel i Nordiska klubblagsmästerskapen. Seger i fredags mot värdklubben Holte med 3-0 och vinst under lördagen mot det norska laget Oslo Volley med 3-1. I eftermiddag kan det på damsidan bli en rafflande final mellan Norges topplag Stod Volley och Engelholm. Stod har även de vunnit sina två matcher så här långt, och det blir en uppgörelse mellan Sverige och Norge. 

- Stod Volley är en fantastisk klubb med både finansiella tillgångar och många utländska spelare i truppen. De är med i CEV Challenge Cup där de nu är i kvartsfinalspel, så visst är det häftigt motstånd. Vi får en värdemätare helt enkelt, säger Engelholms tränare P-A Sääf.

Stod Volley - Engelholm VS 13.30

Hemmafördel Linköping

I Linköping spelas herrarnas finalspel, där Falkenberg under lördagen förlorade en jämn och lång match mot norska Nyborg med 3-1. Det innebär att fjolårsmästarna från Halland får göra upp om tredjepaltsen mot Middelfart, matchstart kl 12 söndag.

Linköping har vunnit sina båda matcher under helgen mot norska Randaberg och danska Middelfart. Nu väntar finalen för hemmaspelarna mot Nyborg, som alltså vann mot Falkenberg. En spännande final även på herrsidan väntas kl 14.30.

Föjl resultatuppdateringarna på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på volleyboll.se Länk till annan webbplats. 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-02-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer