Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Marcus Nilsson i toppen av ryska poängligan

Svensk volleybolls största stjärna, Marcus Nilsson, är den här säsongen i Kuzbass Kemerovo, som ligger sjua i högsta ligan. Marcus ligger fyra i poängligan och trea i serveligan. Efter säsongen är det dags för EM-kvalet mot Estland.

- Det går bra för mig, jag har varit flera säsonger i Ryssland nu och har överlevt ännu en vinter i Sibirien, säger han. 

Kuzbass har två omgångar kvar och ligger sjua i tabellen. Något spel i Champions League blev det inte den här säsongen. För två år sedan vann Marcus tillsammans med sitt lag Lokomotiv Novosibirsk Champions League då Marcus blev utsedd till turneringens mest värdefulla spelare. 

Hur ser en vanlig dag ut som proffs?

- Jag stiger upp vid åttatiden och har första träningspasset före kl 10.  Nästa träning är mot kvällen, så det blir två träningspass de flesta dagar i veckan. Vi har normalt sett alltid ledigt dagen efter match. När det är hemmamatch kan man återhämta sig och göra saker som inte hinns med. När det är bortamatch åker man hem på den lediga dagen.

Spännande landslagssäsong väntar

- Just nu fokuserar jag bara på att göra en så bra klubbsäsong som möjligt, men jag ser alltid fram emot att komma hem till landslaget varje år! Jag tycker det ska bli spännande med EM-kvalet. Oerhört svår uppgift men jättekul att vi redan har kommit såhär långt med vårt unga landslag. Oavsett hur de här matcherna går så kommer det generera ovärderlig erfarenhet för laget!

Kuzbass officiella hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-02-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer