Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Linus Tholse inför landslagssäsongen

Landslagsspiker Linus Tholse är den här säsongen i Gent i Belgien, där han ligger på sjunde plats i poängligan. När klubbsäsongen är slut ser han fram emot att vara med landslaget inför EM-kvalet under våren.

- Vi har jobbat mycket på anfall detta året och det känner jag har gett utdelning. För mig går det rätt bra här i Belgien, jag är på sjunde plats i poängligan. Tyvärr så ligger vårt lag på näst sist i ligan just nu, säger Linus Tholse.

En av två proffs i laget

Att vara proffs i Gent är inte riktigt som de andra åren han har varit proffs. Bara två av spelarna är proffs och resten av laget har heltidsjobb eller går fortfarande i skolan eller på universitet.

- Vi har bollpass fyra dagar i veckan, men jag och Jorge (det andra proffset) tränar extra serve- och mottagsträningar varje vecka. En kompis från Sverige som har pluggat träningslära och läser andra året i Idrottsvetenskap, har gjort ett styrkeprogram som vi kör efter. Så jag har haft mycket tid att utveckla fysiken i år.

När han får tid över studerar han en del flamländska, fikar på stan och kollar tv-serier och filmer. 

- Det är bara andra säsongen VDK Gent är i högsta ligan så målet för oss är att hålla oss kvar i ligan, säger han.

”Fantastisk landslagssäsong framför oss”

Hur ser du fram emot att komma hem till landslagssäsongen?

- Det skall bli fantastiskt roligt att få komma och träna med landslaget alla i truppen har utvecklats enormt mycket sen jag spela för några år sen i landslaget. Så kommer att bli roligt att få träna på en så hög nivå inför kvalet! De är häftigt att se klockan på volleyboll.se Öppnas i nytt fönster. som tickar ner inför matchen i Halmstad! , avslutar Linus Tholse.

Allt om EM-kvalet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Köp biljetter här Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-02-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer