Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Många domaraktiviteter på Junior-SM

I helgen när Junior-SM spelas i Södertälje blir det en stor satsning på domarutbildningar på flera nivåer. Domarobservationsutbildning, praktisk fortbildning, föreläsningar och förbundskurs står på schemat.

-Det är jättebra att många domare samlas för att fortbildas på lite olika sätt. Delar av detta är helt nytt och en bra början på ett långsiktigt arbete, säger Reijo Burtsov, som sitter med i referensgruppen domare.

En av de nya bitarna är domarobservationsutbildningen under fredagen och lördagen. Under hela tävlingen observeras sedan domare, alla matcher har tillsatta domare.

- Sju observatörer går kursen, där ett av målen är att alla ska göra lika i sina bedömningar. Som observatör tittar man på helheten och ger feedback till domaren. Då är det viktigt att observatörerna har en gemensam grund att stå på så att feedbacken blir korrekt givetvis.

Föreläsningar med erfarenhet från andra idrotter

En förbundsdomarkurs anordnas under hela helgen, och på fredagskvällen ordnas en föreläsning för domarobeervatörerna med Lars Klaar från Basketförbundet.  På lördagskvällen ordnas en öppen föreläsning för domare med Ulf Rådbjer från Ishockeyförbundet.

- Det här är fantastiskt bra ordnat av tävlingsledningen på kansliet, att det blir en mötesplats med olika delar för domarna under helgen. Jag ser verkligen fram emot helgen och att vi kommer igång långsiktigt, avslutar Reijo Burtsov.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer