Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damlandslaget vann fyrnationsturnering

Det svenska damlandslaget spelade fyrnationsturnering i Litauen i helgen och kom hem som segrare med två vinster och en knapp förlust i fem set. Ett mycket bra facit för ett ungt och till stora delar nytt lag. Nu väntar matchspel och landskamper.

- Utifrån förutsättningarna har vi tagit ett steg framåt, det känns otroligt roligt att vi vann mot värdnationen Litauen och Georgien och spelade jämnt mot Danmark. Det var inte förrän vi redan var på väg hem som vi fick beskedet att vi vann hela turneringen, säger förbundskapten Tina Celinder Nygren.

Damlaget beskriver hon som ett hungrigt gäng med en stor portion vilja. Det hjälpte till i helgen, med två väldigt tighta set mot Georgien i sista matchen, där Sverige gick segrande ur matchen.

Turneringen i Litauen:

1. Sverige

2. Litauen

3. Danmark

4. Georgien

Nu är laget tillbaka i Katrineholm, där landslagslägret och matchningen fortsätter. Under tisdagskvällen spelas matchspel mot Norge och på onsdag mot Litauen. Det är ett läger med både träningar och matchning med inbjudna lag för att skapa goda förutsättningar till utveckling under det korta lägret. Det finns många moment att jobba på för ett lag som saknar rutin tillsammans.

- Det är en öppen grupp där alla tar plats. En del har varit med tidigare, men många är nya och måste ta mer plats nu än i fjol. Samtidigt upplever jag att de blir glada över varandras framsteg, säger Tina.

Resterande program:

Ti 18.30 Matchspel SWE-NOR – Duveholmshallen

Ons 18.30 Matchspel SWE-LIT – Duveholmshallen

To 9.30 Matchspel NOR-LIT – Duveholmshallen

Fre 18.00 Landskamp SWE-NOR Kungsgårdshallen, Ängelholm

Lö 12.30 Landskamp SWE-NOR Halmstad Arena, Halmstad

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer