Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jättenyttig resa för damlandslaget

Det blev en säker vinst för de svenska damerna under lördagens landskamp mot Norge. Vinst i tre raka set i Halmstad Arena, där Sverige var klassen bättre än gästerna, som inte kom upp i sin nivå som de visade i Ängelholm under fredagen.

- Det var en rättvis seger idag med 3-0, spelarna litade på varandra och slapp leta utgångar. Vi har kommit en bra bit på vägen med det unga och till stora delar nya laget under det här korta landslagsprogrammet, säger förbundskapten Tina Celinder.

Stabilitet i liberon

Hon menar att alla bidrar till helheten, där Johanna Edberg på sin liberoposition gjorde en stabil och värdefull insats idag.

- Hon är verkligen bra här idag, och visar hur viktig hon är för hela laget, säger Tina.

"Stolt över vårt landslag"

Johanna är med sina 27 år äldst i laget, men tycker inte att åldern spelar någon roll i det här gänget.

- Vi spelade jättebra idag och har lyckats bra med vårt mål med att bygga det här laget för framtiden. Vi har bra kommunikation i laget och det har fungerat bra under vårt korta landslagsprogram.

Vad gjorde du riktigt bra idag i matchen?

- Jag har ett bra spelsinne och är nöjd med min prestation idag. Vi var med på alla bollar och jag kände inte någon nervositet eller energiläckage. Det är viktigt att gruppen samspelar i volleyboll. Jag är riktigt stolt och glad över vinsten mot Norge, men framförallt att vi kommit så långt som lag, säger Johanna Edberg.

Sverige – Norge 3-0 (25-17, 25-20, 25-20)

Matchens bästa spelare: Isabelle Haak, som också blev poängbäst med 25 poäng.

Avslutning på landslagsprogrammet

Landslagsprogrammet för damerna är därmed över, med ett fint facit med en förstaplacering i fyrnationsturnering i Litauen, samt två vinster mot Norge. Men, förbundskapten Tina Celinder Nygren är främst nöjd med att nivån har höjts.

-Det här är ett lyssnande gäng och en bra start för ett landslag som vi har att bygga på. Vi har också haft roligt tillsammans. Det ser helt enkelt bra ut inför nästa säsong med landslaget, avslutar Celinder Nygren. 

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer