Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Grand Prix i Uppsala i januari

Den 9-10 januari kommer Fyrishov i Uppsala att sjuda av volleybollspel. Då avgörs Grand Prix, Ungdomens-GP och DistriktsSlaget. Destination Uppsala ser fram emot evenemanget.

- Vårt fokus är att få besöksnäringen att växa och där spelar idrotten och evenemangen en viktig roll för utvecklingen. Vi hoppas på spektakulära spikes och idrottare som krigar om varje boll och poäng. En härlig liveupplevelse helt enkelt, säger Destination Uppsalas VD, Jonas Ekbacke.

14 distriktslag och 12 lag i Ungdomens-GP

Till DistriktsSlaget är sex pojklag och åtta flicklag anmälda. För första gången är två flicklag med från samma distrikt; Sydsvenska som har så många spelare att de ställer upp med två lag. Nordsvenska fortsätter med sin trend att för tredje året i rad ställa upp med pojklag vid sidan av flicklaget. Åldern för att spela i DistriktsSlaget har i år höjts, så att tävlingen är öppen för spelare födda -00 och yngre, dvs. går i nionde klass.

I Ungdomens-GP är det sex flicklag och sex pojklag som gör upp om den prestigefyllda titeln. Till Ungdomens-GP har lag från USM-tävlingar 2015 kvalificerat sig, och spelarna är födda 1997 och yngre.

Seniorlagen klara 20/12

Först på söndag kväll den 20 december vet vi vilka som kvalificerar sig till Senior Grand Prix, de fyra bäst placerade elitserielagen på dam- respektive herrsidan efter höstens spel. Sista omgången avgörs i helgen.

De fyra damlagen inför helgen är: Svedala, Hylte/Halmstad, Örebro och Engelholm

De fyra herrlagen inför helgen är: Hylte/Halmstad, Örkelljunga, Falkenberg och Linköping.

Allt om Grand Prix grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-12-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer