Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ismo Peltoarvo ny förbundskapten

Damlandslaget får en ny förbundskapten 2016. Ismo Peltoarvo tar över efter Tina Celinder Nygren som utvecklat damlandslaget och gjort ett mycket bra jobb som förbundskapten.

- Det här blir både roligt och spännande. En rejäl utmaning att få utveckla de talanger som finns inom svensk damvolleyboll, säger Ismo Peltoarvo.

Ismo är nygammal på posten, han har varit förbundskapten två perioder tidigare, dels 1986-91 dels 2003-06. Han har en gedigen erfarenhet att jobba med volleyboll både nationellt och internationellt. Sedan ett halvår är han anställd som verksamhetsledare för Riksidrottsgymnasiet och Riksträningscentrum i Falköping. Nu utökas uppdraget till att utveckla damseniorerna.

Stort engagemang

- Vi vill verkligen tacka Tina för att hon med ett helhjärtat engagemang jobbat för att utveckla damlandslaget under sina år som förbundskapten. Hon gjort ett mycket professionellt jobb oavsett vilka förutsättningar hon ställts inför, säger Hannes Brinkborg. Det känns bra att få in Ismo med sin erfarenhet för att vidareutveckla potentialen i landslaget och samtidigt skapa en stark koppling till Riksidrottsgymnasiet med utvecklingen som sker där i Ismos regi, säger Hannes Brinkborg.

Tina Celinder Nygren:

- Jag har haft förmånen att få jobba med motiverade spelare och ledare under tio år som förbundskapten. Några av de bästa upplevelserna har varit när landslaget fått spela på hemmaplan inför stor publik i t.ex. Örebro och i Halmstad. Det har betytt mycket för laget och för volleybollens utveckling, säger Tina.

- Även de stora internationella turneringarna, som t.ex. OS-kval och Universiaden har betytt massor. Nu när Ismo tar över med basen i Falköping får han en bra helhetssyn över unga spelare ihop med en stark befintlig stomme. Det känns som en bra lösning framåt för det svenska damlandslaget, avslutar Tina.

Långsiktigt perspektiv

Nu inleds arbetet med att forma både laget och staben, med ett långsiktigt perspektiv i fokus. Landslaget ska passa in i arbetet med spelar- och ledarutvecklingsplanen och vara en viktig del i det.

- Jag har många tankar kring lagbygget och staben, med de möjligheter som det här utgör. Ett första mål blir förstås EM-kvalet 19-22 maj i Estland, avslutar Ismo Peltoarvo.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-12-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer