Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Johan Isacsson om landslagssäsongen 2016

Efter att i det senaste EM-kvalet ha varit närmare ett EM-slutspel än på över 20 år inleder herrlandslaget i maj nästa resa, mot EM 2017. Sverige ställs i den första omgången mot Georgien, Azerbajdzjan och Schweiz i en fyralagsgrupp som spelas 19-23 maj i Georgien. Förbundskapten Johan Isacsson ser fram emot kvalet.

- Vi har hamnat i en bra grupp och får anses som favoriter. Schweiz är lite av ett frågetecken, vi har mött dem vid ett par tillfällen de senaste åren och deras nivå har varierat mycket beroende på vad de lyckats mönstra för spelare, säger Förbundskapten Johan Isacsson.

Johan började höstsäsongen som tränare i Orestiada i den Grekiska högsta ligan, men befinner sig nu åter på svensk mark.

- Saker kan ändras fort i den här världen, ena dagen diskuteras det flerårskontrakt och sen en vecka med två matcher senare så är det helt andra tongångar. Med nyckelspelare tillfälligt skadad och ekonomiska svårigheter i klubben så blev det ohållbart.

Nu blickar Johan fram mot 2016 och fortsätter:
- Det ska bli spännande att gå in i ett nytt EM-kval med tanke på hur mycket killarna har utvecklats de senaste två åren och det spel vi presterade i några av matcherna senast, till exempel mot Turkiet och Vitryssland i omgång två samt bortamatchen mot Estland i våras.

EM-kvalet mot EM 2017 inleds med första omgången i maj 2016 där vinnarna av respektive grupp samt den bästa grupptvåan går vidare. Omgång två spelas den 15-25 september samma år med fyralagsgrupper där alla möter alla, i två på varandra följande helger på olika spelplatser.  Omgång tre spelas i maj 2017 och EM-slutspelet i Polen i september/oktober samma år.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-12-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer