Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fokus på Isabelle Haak

Engelholm har redan vunnit Grand Prix, idag spelar de final i NEVZA Club Championship och de är en av de stora favoriterna till att vinna SM-guld. Mitt i allt detta står en 16-åring som redan kallas Sveriges största volleybolltalang någonsin och som förra veckan var den första volleybollspelaren att bli nominerad till ett pris på Idrottsgalan, vi pratar naturligtvis om Isabelle Haak.

Vi pratas vid via telefon efter att Engelholm vunnit sin semifinal i Nevza Club Championship med 3-0 och avancerat vidare till finalen som spelas idag. Isabelle Haak eller "Bella" som hon också kallas var stabil som vanligt, men glänser inte som hon kan göra.

 - Det kändes helt okej, vi mötte dem i gruppspelet och förlorade men vi i är ett bättre lag nu. Även om vi inte gjorde vår bästa match var energin jättebra, berättar hon. 

Upplevelse för livet

Men den här intervjun ska inte handla om NEVZA Club Championship, det ska handla om en ung tjej som har benämts som Sveriges största volleybolltalang någonsin och som gick på idrottsgalan som nominerad till Lilla Bragdguldet, priset som årets nykomling, i måndags.

 - Även om jag inte vann så var det en upplevelse för livet, jag kan inte välja vad som var bäst, allt var så roligt, berättar hon.

Vad betydde det för dig att bli nominerad?

 - Jättemycket, jag trodde inte att jag skulle bli det, men det är kul att bli uppmärksammad och se att volleybollen får uppmärksamhet. Föhoppningsvis vet folk lite mer vem jag är nu och följer mig och volleyboll mer i framtiden. 

- Jag minns att Annika Collin (Svensk volleybolls förra kommunikatör, reds. anm) ringde upp mig och sa att jag blivit nominerad, jag var på gymmet och ville hoppa och skrika men vågade inte för att det hade varit pinsamt.

Fokuserar på mottag

Hon blev nominerad tack vare sin starka fjolårssäong då hon både fick utmärkelse som Årets nykomling och som Årets spelare i Elitserien. Det var första gången båda priserna delades ut till samma spelare. I år leder hon poängligan och har tagit nästa steg i utvecklingen. 

 - Förra säsongen fokuserade vi väldigt mycket på spiketeknik och nu fokuserar vi på mina mottag. Men jag vill bli bättre på allt, det går alltid att ta ett steg till. 

Det har skrivits rätt stora ord om dig, till exempel Sveriges största volleybolltalang någonsin, känner du någon press?

- Nej,jag tycker bara att det är kul, jag brukar spela bättre under press.

Drömmer om att spela utomlands

Pratar man med personerna runt omkring Isabelle Haak så brukar man få höra att hon sprider energi och alltid har nära till skratt. Det märks, under intervjun svarar hon ständigt med ett leende på läpparna.

Sverige börjar kanske snart bli för litet för denna 195 centimeter långa talang, att komma utomlands är drömmen i framtiden. 

 - Jag vill komma utomlands för att sedan komma till större klubbar. Jag vill hela tiden hitta nya utmaningar, avslutar hon.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-01-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer