Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Summering av transferfönstret

Januari har övergått till februari och transferfönstret i Elitserien har stängt, några klubbar har värvat nytt och några har inte värvat alls. Här är de spelare som värvats in för att göra kampen om SM-guldet lite mer spännande.

Damer

Marisa Field, Engelholm 

P-A Sääf, tränare Engelholm kommenterar.

 - Det är en kanadensisk landslagsspelare som tidigare spelat i stora ligor. Anledningen att hon blev fri är en kontraktstabbe i Grekland, hon satsar mot OS i Tokyo 2020.  En väldigt kapabel spelare och frågan är om vi kan vi få henne att glänsa. Det krävs kvalite för att backa upp en center

Erin Fairs, Engelholm 

P-A Sääf, tränare Engelholm kommenterar.

 - Erin behöver lite tid, det är första gången hon är utanför USA. Hon har spelat några matcher och man ser vilken pondus hon har.

Lydie van Deursen, Lindesberg 

Sportchef Dan Waltersson i Lindesberg säger såhär.

 - Vi hade svårt att hitta en svensk andre passare så vi fick värva en utländsk för att kunna hålla en bra nivå på träningarna. En holländsk passare på 23 år som de senaste fyra säsongerna spelat volleyboll på college i Columbia, Missouri. Vi hoppas hon skall tillföra mer energi och mer fartfylld volleyboll nu när vårsäsongen börjar.

Therese Granlund, Lindesberg 

Sportchef Dan Waltersson i Lindesberg säger såhär.

 - Lite samma med liberopositionen då vi hade svårt att hitta en libero av elitserieklass. Tessan kombinerar studier med volleyboll, men kommer kunna delta i alla kommande matcher från och med 1 februari. Hon blir en välkommen förstärkning för både servmottagning och försvarsspelet.

Kelsey Fien, Hylte/Halmstad 

Tränare i Hylte/Halmstad Tony Westman om värvningen. 

- Spiker, 1.90 lång, hon tillför spets i vårt anfallspel. En vinnartyp som nyligen vann amerikanska mästerskapen med Nebraska. 

Herrar

Filip Mokelainen, Habo

Tränare i Habo Martin Andersson kommenterar.

 - Han tog examnen från volleybollgymnasiet i våras och tränade med oss redan i höstas men anslöt nu efter nyår. Det är bra för oss med två liberos, han är ung talangfull och utvecklingsbar.

Joren Zeeman, Habo 

Tränare i Habo Martin Andersson kommenterar. 

- Har tidigare spelat i både Tyskland och Holland och kom tvåa i den tyska poängligan för några säsonger sen. Jag är glad över en så meriterad spelare, han är en riktigt bra avslutare och jag hoppas att han kan bidra med mycket poäng från högerkanten. 

Stefan Stolic, Habo 

Tränare i Habo Martin Andersson kommenterar.

 - Han var och tränade med oss redan i höstas. Vänsterspiker med bra fysik och en bra anfallspelare.

Fayez Allosh, Falkenberg 

Falkenbergs tränare Patrick Aparicio säger såhär.

 - Han kom som flykting från Syrien och tog kontakt med mig i december. Han har tidigare spelat med KFUM Malmö i division 1 men ville spela i elitserien. Han var och provspelade, en riktigt bra kille och en erfaren volleybollspelare med många kvaliteter. Han är ett bra tillskott först på träning och förhoppningsvis senare på match.

William Mercer, Linköping 

Kommentar av elitansvarig Björn Jigander.

 - Australiensare som varvat beach med inomhus. Har har bra spikehöjd, bra tillslag och bra mottag.

Rory Thomas Welsh, Linköping 

Kommentar av elitansvarig Björn Jigander.

 - Han spelade med oss redan förra säsongen. Han är en extrem lagspelare och tillför mycket med sin person. En väldigt kompetent passare som ännu inte riktigt blommat ut. 

Sean McKay Södertelge 

Elin Warner, tränare i Södertelge om Sean Mckay

 - Det är ingen aktiv rekrytering från vår sida utan han hörde av sig och ville spela. Sean är kompis med Justin och Luke som spelar med oss sedan tidigare.  En passare som vi tror kan tillföra kvaliteter till vårt lag.

Jonathan Omar Rivera Vega, Hylte/Halmstad 

Matthew Young, tränare i Hylte/Halmstad säger såhär.

 - En av de bättre passarna i ligan enligt mig. Han har sett väldigt bra på träning och har spelat en match och gjort bra ifrån sig. Kommer från spel i Puerto Rico och har tidigare spelat på college i Indiana. 

Anton Wijk Tegenroth, Hylte/Halmstad 

Matthew Young, tränare i Hylte/Halmstad säger såhär.

 - Var ska jag börja, han har ju spelat med oss tidigare och gjorde försäsongen med oss. Han kommer tillbaka efter ett halvår utomlands. En bonus, han har erfarenhet och har vunnit ligan tidigare. 

Tomasz Mroz, Vingåker

Sportchef i Vingåker Marc Oscarsson säger såhär.

 - Vi lånade in honom från Linköping förra året också och har haft en dialog under hela säsongen och nu passade det. Han är en spelartyp som vi saknar, vi är ett litet lag medan Tomasz är stor och spänstig och lite mer av en slugger. Han kompleterar våra andra spelare väl.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-02-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer