Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Wilhelm Nilsson trivs i solen

Svensk volleybolls Instagram fortsätter att visa upp profiler och denna vecka har turordningen kommit till Wilhelm Nilsson som numer spenderar sina dagar med att spela volleyboll i Portugal och klubben AJ Fonte do Bastardo. Vi har ställt honom några frågor.

Vad kan vi se fram mot under veckan?

 - Vi börjar veckan på resande fot då vi befinner oss på fastlandet för dubbla bortamatcher just nu. När vi kommer tillbaka till ön ska jag dela med mig av den fantastiska naturen, laget och lite tankar om den annorlunda träningsformen man har här! 

Hur är nivån på ligan jämfört med Elitserien?

 - Dom bästa lagen i ligan håller hög nivå, Benfica som är det största laget här går alltid långt i Europacupen och även Espinho har vunnit Europacuper. Falkenberg eller Linköping hade nog varit ett stabilt mittenlag här. 

Hur har din egen insats varit hittills?

 - Jag hade en stark höst och startade i princip varenda match. Låg tvåa i blockligan ett tag och allt flöt på fint. Nu har jag kämpat med en krånglande axel sen innan jul men är tillbaka i full träning nu och hoppas på att vara 100% snart igen! 

Vad är det bästa med Portugal?

 - Jag tillbringar ju huvuddelen av min tid här ute på ön, Terceira, som ligger 2,5 timmars flyg rätt ut i Atlanten och där ute har vi väldigt skönt klimat! Nu mitt i vintern är det mellan 15-20 grader normalt sett men det har varit uppe på 22-23 grader vissa dagar också. Riktigt skönt att kunna gå till mataffären i t-shirt i januari! 

Vad saknar du från Sverige?

 - Sjävklart saknar jag min familj och mina vänner. I laget och på alla träningar och möten pratas det bara portugisiska så det blir inte lika socialt här även om jag lärt mig att förstå en del. Sen saknar jag sås eftersom man inte har sås till maten i Portugal! 

Följ Wilhelm Nilsson och Svensk volleybolls Instragram här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-02-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer