Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lunds VK klara för Elitserien

Lunds VK är klara för Elitserien säsongen 16/17 efter serieseger i division 1 södra. Det kval som var planerat har ställts in eftersom för få av de aktuella lagen har anmält sig. På herrsidan kommer man däremot behöva kvala, ett kval som kommer att stå mellan fyra lag, Vindrarps VK, Säters IF VBK, Uppsala VBS samt ett elitserielag som ser ut att bli Södertelge eller Habo.

 - Det känns jätteroligt, ett givet mål och något som klubben har strävat efter länge, kommenterar en glad Linus Oscarsson, sportchef i Lunds VK.

Lund har en elitseriesäsong i bagaget med herrlaget 10/11 men åkte ut direkt. Då var man inte riktigt redo men man har vuxit med tiden och i år har damlaget haft en fantastisk säsong och endast förlorat fem set under hela serien. Vilket gjort att man nu är klara för Elitserien. 

-Vi har varit helt outstandig i serien och endast förlorat fem set. Vi har en erfaren trupp med elitserierutin men den stora framgången har varit vår nya tränare Michael Jensen som verkligen har lyckats motivera tjejerna, berättar Linus Oscarsson. 

På grund av avhoppet från Göteborg och Katrineholms konkurrs tidigare i höstas så åker inget lag från Elitserien ut. Om inget oförutsätt händer blir det alltså nio lag på damsidan i nästa års Elitserie. 

Spännande kval för herrarna

På herrsidan kommer fyra lag att göra upp om en plats till Elitserien. Säter, Vidrarp, och Uppsala har alla gått som tåget i division ett och kommer att ställas mot antingen Habo eller Södertelge. Dessa två klubbar möts i Elitserien till helgen i en het match för att undvika kvalspelet. RIG Falköping ligger sist i Elitserien men har genom tävlingsbestämmelserna sin plats redan säkrad till nästa år

Herrarnas kval kommer att påbörjas under påskhelgen. 

Fler nyheter

Publicerad: 2016-03-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer