Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kristiansson och Dahlqvist mästare i Japan

De gjorde det! Anders Kristiansson och Perra Dahlqvist kan titulera sig japanska mästare. Det står klart sedan Toyoda Gosei Trefuerza besegrat Panasonic Panthers i en rafflande final.

Japanska högstaligan V.Premier League har sedan söndagsmorgonen, svensk tid, nya mästare.

Efter en rafflande final står Toyoda Gosei Trefuerza som segrare. Panasonic Panthers besegrades med 3-2 (18-25, 25-18, 25-23, 23-25, 15-8). 

I laget återfinns bland annat svenske huvudtränaren Anders Kristiansson och assisterande Per-Erik "Perra" Dahlqvist.

Från botten till toppen

Kristiansson, som tidigare agerat förbundskapten för herrlandslaget, har gjort dundersuccé i Japan. Inom loppet av tre år har han förvandlat sitt Toyoda Gosei från ett bottenlag till en titelutmanare.

Anders tog över laget under sommaren 2013. Under hans första säsong vid rodret lyckades laget, som länge legat i ligans nedre skikt, med bedriften att sluta femma i ligan.

Årets upplaga slutade som sagt ännu bättre. För ett par veckor sedan blev klubben klar för final för första gången under sin 56-åriga historia. En match som alltså sedermera slutade med seger.

"Otroligt kunnig"

Så sent som i går fick volleyboll.se tillfälle att prata med Perra Dahlqvist inför finalmatchen. Han valde då att hylla sin svenske kollega:

– Under hela mitt yrkesliv har jag aldrig mött någon som jobbar så hårt som Anders. Han lägger otroligt mycket energi på volleybollen och ställer krav på oss runtomkring att visa samma engagemang. Dessutom är han otroligt kunnig och det har gett utdelning för laget.

LÄS MER
Klart: Så spelas SM-slutspelets kvartsfinaler Länk till annan webbplats.
Svensk tränarduo kan bli ligamästare i Japan Länk till annan webbplats.

Brottarklubben satsar mot USM-kval Länk till annan webbplats.

Landslagsduon satsar vidare på var sitt håll Länk till annan webbplats.

Uppsala laddar för kvalfyllda tider Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-03-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer