Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Juniorlandslagen på väg mot EM-kval

Efter att påskhelgen spenderats med förberedande träning i Falköping så är det nu dags för U19-tjejerna och U20-killarna att bege sig till Kroatien respektive Italien för EM-kval omgång 2 som börjar i morgon torsdag.

Båda lagen reser samlat i buss till Göteborg och flyg till München innan U19-tjejerna reser vidare till Rovinj i Kroatien och U20-killarna till pizzan och maffians hemstad Neapel.

Tjejerna spelar sina tre matcher torsdag till söndag och inleder under morgondagen mot hemmanationen innan det blir vilodag fredag och sen Turkiet lördag och Spanien söndag.

- Tjejerna har gjort ett jättebra läger där vi jobbat med taktik, teknik och att få till lagkemi. Vi har ett ungt lag och det ska bli spännande att mäta oss med så framstående nationer som Turkiet och Kroatien, kommenterar U19-coachen Oskar Vikterlöf.

U20-killarna åker till volleybollandet Italien och även de börjar med hemmanationen under torsdagen. Utöver Italien, som även utan hemmaplan hade klassats som favorit, återfinns Spanien och Portugal i gruppen. Killarna ställs mot Spanien under fredagen och avslutar sen mot Portugal under lördagen.

- Våra U20-killar känner varandra väl eftersom de fått spela ihop under ett par års tid och det här kan förväntas bli den sista åldersgruppen vi deltar i med det här laget. Vi siktar så klart på att försöka gå vidare och förlänga antalet turneringar ihop men det kommer bli tufft, resonerar Göran Persson Coach för U20-landslaget.

Följ resultaten på CEV:s hemsida Länk till annan webbplats. och på vår Facebook.

LÄS MER
Elitseriesvepet: Påskspecial Länk till annan webbplats.
Hannes Brinkborg slutar för nya uppdrag Länk till annan webbplats.

Landskamp mot Danmark inviger Mikasa Challenge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Haak mot Europaäventyr - byter Engelholm mot Frankrike Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-03-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer