Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Italien för svåra i öppningen av U20EM-kvalet

Hemmanationen och favoriten Italien visade sig numret för stora då de vann övertygande med 3-0 i den första matchen av herrarnas U20EM-kval i Neapel. I morgon väntar Spanien som i sin tur slog Portugal med 3-0.

Förutsättningarna vara inspirerande inför Sveriges första EM-kvalmatch i Sport Hall Palla Vesuvio. Stornationen tillika hemmspelande Italien radade upp på andra sidan nätet.

Inledningen var också lovande då lagen bytte boll och det var jämnt förbi första tekniska timeouten. Därefter började Italien hitta rytm i det egna spelet och i takt med att den italienska servepressen ökade så mattades både den svenska servemottagningen och anfallseffektiviteten betänkligt. Frustrationen var påtaglig när bra egna servar och anfall inte gav önskad effekt och Italien vid minsta svajning kunde byta in klasspelare från bänken. Italien var hela tiden steget före och utan att nå upp till sin maximala nivå så var skillnaden för dagen för stor. Förlustsiffrorna skrevs till 15-25 14-25 17-25. Hela den svenska truppen fick möjlighet till speltid och har förhoppningsvis skakat av sig eventuella nerver och är redo för de två kommande dagarnas viktiga matcher.

- Italien var just så bra som vi befarade men Spanien och Portugal är inte riktigt på samma nivå och det skall bli kul att se vad vi kan göra mot dessa nationer. Viktigt att vi håller uppe humör och har hjärta i spelet i de två kommande matcherna, kommenterar assisterande coach Christer Hällgren spontant efter matchen. 

Imorgon fredag står Spanien för motståndet klockan 17.00. Ett Spanien som besegrade ett tröttkört Portugal efter att på sin resa stött på dåligt väder och anlänt Neapel först sent onsdag natt. Vinnaren i gruppen går raka vägen till EM-slutspelet medan alla tvåorna och den enskilt bästa trean går vidare till omgång 3. 


För statistik se CEVs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-03-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer