Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Efter supersäsongen - Haak klar för Serie A-klubb

Svenska högerspikern Isabelle Haak har gjort sitt val. Efter supersäsongen i franska Beziers Angels har 17-åringen nu sajnat med Serie A-klubben Savino Del Bene Scandicci.

- Äntligen är det officiellt! Det ska bli jättespännande att komma till Italien som är en stor volleybollnation. Vi ser ut att få ett starkt lag och det finns mycket "fighting spirit". Jag tror att det här blir en passande miljö för mig att utvecklas vidare i, säger Isabelle Haak till volleyboll.se.

När grundserien stängde i franska volleybolligan LNV Feminine stod det klart att en svensk 17-åring hade dominerat från start till mål. Isabelle Haak bar sitt Beziers Angels till en tredjeplats i tabellen och vann i samma veva poängligan i fullständigt överlägsen stil.

Den tidigare Engelholms-tjejen fick ihop hela 528 poäng, 99 fler än tvåan Daly Santana (ASPTT Mulhouse). Med ett snitt på över 24 poäng per match placerade hon sig i den absoluta Europatoppen. Inte konstigt då att Haak utsågs till både MVP och bästa anfallare i den franska ligan.

Florens nästa

Det har länge siats om var Haak ska ta vägen härnäst. För ett par veckor begav sig Isabelle och hennes mamma Anita till Modena, Italien, vilket satte fart på ryktena ytterligare. Där och då kunde bekräftas att det sajnats avtal med både agent och ny klubb. Och i dag blev det officiellt. Isabelle Haak har skrivit på för Florens-laget Savino Del Bene Scandicci, som slutade sexa i Lega Pallavolo Serie A Femminile den gångna säsongen.. Klubben presenterade sin värvning under fredag eftermiddag: http://www.savinodelbenevolley.it/news/110173261318/primo-acquisto-della-stagione-a-scandicci-arriva-isabelle-haak Länk till annan webbplats.

Närmast väntar spel med damlandslaget som för närvarande är på väg hem från ett träningsläger i Bosnien-Hercegovina. I juni väntar historiskt deltagande i European League. Haak ansluter till laget den 13 maj när det anländer till Skåne för träningsläger och sammanlagt tre landskamper mot Finland. Den 18 maj gör 17-åringen sitt första framträdande på svensk mark sedan succésäsongen i Frankrike. Passande nog sker hennes "comeback" i Ängelholm och Kungsgårdshallen, en arena i vilken hon var med och säkrade två SM-guld för moderklubben Engelholms VS.

Upplev Haak och damlandslaget live!

Torsdagen den 18 maj


SVERIGE vs. FINLAND
19:00 i Kungsgårdshallen, Ängelholm
Info: Biljetter säljs på plats (insläpp 18:00). Vuxen 100 kr. Pensionär 50 kr. Ungdom under 16 år 50 kr. Barn 0-8 år går in gratis.

Fredagen den 19 maj


SVERIGE vs. FINLAND
19:00 i FORUM, Örkelljunga
Info: Säkra dina biljetter på Tickster.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Biljetter säljs också på Örkelljunga bibliotek och på plats på FORUM från 60 minuter innan matchstart. Vuxen, 100 kr. ÖVK-medlemmar, pensionär och barn, 50 kr.

Lördagen den 20 maj


SVERIGE vs. FINLAND
16:00 i Idrottshallen, Lund
Info: Köp biljetter via Ticketmaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Ruben Lamers

Fler nyheter

Publicerad: 2017-05-12

Senast uppdaterad: 2017-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer