Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-SM: EVS och Sollentuna triumferade

Engelholms damer och Sollentunas herrar kan titulera sig svenska mästare i U23-sammanhang. Det står klart efter söndagens finaler i Södertälje.

Sju damlag och sju herrlag har i helgen gjort upp om den åtråvärda titeln som U23-mästare. Södertelge VBK agerade arrangör för helgen och gjorde ett suveränt jobb. Minst lika bra var spelet på plan där Engelholms damer var bäst och inte förlorade ett enda set på hela turneringen. I finalen vann skåningarna mot Lidingö med 2-0 (25-20, 25-14).
- Första set var jämnt och vi började lite darrigt med underläge 1-6. När vi väl kom igång gjorde vi det rejält och tog oss både ikapp och förbi. En lång och fin serveserie bäddade sedan för 1-0-ledningen. I andra set fortsatte vi på den inslagna vägen. Vi servade bra och spelade fint i block och försvar och vände effektivt tillbaka mot anfall. Vi gjorde det jobbigt för dem och hade bra kontroll. Fantastiskt kul, säger EVS-coachen Ronnie Wilhelmsson.

Engelholm ställde upp med spelare från elitlaget, Divison 1 och RIG:
- En härlig mix av både yngre förmågor och äldre spelare med mycket rutin. Ett målmedvetet gäng som representerar en förening med stark vinnarkultur, konstaterar Wilhelmsson.


På herrsidan tog Sollentuna hem pokalen. Resultatet i finalen mot Engelholm skrevs till 25-29, 25-23. Lauri Hakala, som till vardags tränar SVK:s herrlag i Elitserien, ger sin syn på segern:
- En härlig upplevelse för mig som ny coach i den här föreningen. Vi servade väldigt bra i finalen och egentligen genom hela turneringen. Den här helgen har jag förfogat över ett lag med många skickliga spelare som kan både serva och blocka. Vi har gått runt på alla spelare, så det här var verkligen en laginsats.

Så värst mycket firande blir det dock inte. I morgon ställs nämligen Sollentunas elitlag mot Tierp och då finns flera av de nyblivna SM-guldmedaljörerna med i truppen.
- Vi firar genom att gå och lägga oss tidigt, skrattar Hakala.


Arrangerande Södertelge VBK, med Lars Broström i spetsen, sammanfattar helgen:
- Några härliga dagar med bra volleyboll och goda förhållanden. Det känns som att spelare, ledare och lag har varit nöjda. Och då är vi också det!

Foton: Per Eliasson.

PRISPALL - DAMER
Guld: Engelholm
Silver: Lidingö
Brons: IKSU

PRISPALL - HERRAR
Guld: Sollentuna
Silver: Engelholm
Brons: Lund

LÄS MER
Fullständig resultatlista - herr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Fullständig resultatlista - dam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Bildalbum publiceras här inom kort. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-11-26

Senast uppdaterad: 2017-11-26

Visa fler nyheter

Sponsorer