Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isacsson och Gallardo leder volleybollandslagen

Johan Isacsson förlänger och kommer fortsatt agera förbundskapten för herrlandslaget. Damlandslandslagets förbundskapten Guillermo Gallardo fortsätter i sin tur på sitt flerårsavtal.

Det framgångsrika volleybollåret 2017 är snart till ända. När vi summerar det kan vi räkna in ett VM-kval, mängder av träningsläger och landskamper samt historiska European League-äventyr för både damlandslaget och herrlandslaget. Bland höjdpunkterna hittar vi damernas skrällseger mot Spanien - Sveriges första seger någonsin i #EuroLeague-sammanhang - samt herrarnas bronssuccé vid Final Four i Danmark.

Arbetet inför 2018 har pågått sedan länge och pusselbitarna faller en efter en på plats, både vad gäller ledarstab och kommande landslagsprogram.
- Jag är extremt nöjd att vi har två välmeriterade tränare som kommer leda våra landslag. Båda har nu flerårsavtal som utvärderas årligen med ömsesidig möjlighet till omförhandling. Detta ger oss kontinuitet, en viktig framgångsfaktor, och flexibilitet att anpassa oss till eventuella resursmässiga förändringar, säger landslagsansvarig Ismo Peltoarvo.

Isacsson förlänger

Nu står klart att herrlandslagets Johan "Joe" Isacsson förlänger som förbundskapten. Efter årsskiftet inleder han sitt trettonde år vid rodret för volleybollherrarna.
- Det känns spännande. Jag är inspirerad, inte minst efter lagets insatser i Final Four i European League. Det var en härlig avslutning på en lång landslagssamling. Vi har många bra spelare i bärande roller ute i Europa och hemma i Elitserien, så utsikterna är goda inför det kommande året, säger Isacsson, som under pågående klubblagssäsong agerar huvudtränare i Bundesligalaget Bergische Volleys.

2018 kommer bland annat bjuda på ett EM-kval i ny tappning sedan Europeiska Volleybollförbundet (CEV) beslutat att förändra turneringsformatet och utöka antalet lag i EM-slutspelet (läs mer om EM-kvalet här) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sverige har lottats in i en grupp bestående av Grekland, Azerbajdzjan och Luxemburg.

Eventuellt väntar även European League-spel. Herrlandslaget är på nytt anmält till den prestigefyllda turneringen. I och med att upplägget stöps om även här är det ännu inte klart exakt i vilken form Sverige kommer delta. Helt säkert är dock att vi kan se fram emot ett nytt spännande år för volleybollherrarna med en förväntansfull Isacsson i spetsen:
- Jag hoppas att killarna är hungriga inför vad som komma skall och att de tränar på ordentligt med både boll och "power".

Gallardo fortsätter

För snart ett år sedan presenterades Guillermo Gallardo som förbundskapten för damlandslaget. Flerårsavtalet fortlöper och den välrenommerade argentinaren kommer leda volleybolldamerna även 2018.
- Första året var en härlig upplevelse. Perioden vi var samlade var relativt kort och väldigt intensiv, men vi fick till förberedelserna på ett bra sätt med flera träningsläger och utmanande turneringar och matcher mot kvalitativt motstånd. European League var givetvis det stora målet och utöver den nyttiga erfarenheten betydde det mycket för vår strävan att komma samman som ett lag. Jag är nöjd med hur vi presterade, säger Guillermo Gallardo. 

Precis som för herrarna väntar EM-kval. Slovakien, Finland och Estland står för motståndet.
- Det är svårt att säga hur det kommer gå i EM-kvalet, men som coach strävar jag alltid efter att utveckla laget och att nå framgång. Först och främst måste vi dock sätta landslagsprogrammet. Sedan ska vi få ihop alla de bästa spelarna. När vi väl är där gäller det att få dem samspelta. Vi har lottats in i en tuff grupp med många bra lag. Två av dem (Slovakien och Finland) fick vi bekanta oss med tidigare i år, så vi vet vad de går för, fortsätter Gallardo.

Under sitt första år vid rodret hann Gallardo med en hel del. Via en lång landslagssamling, fylld av träningsläger och landskamper, kunde han bekanta sig med den unga, internationellt oerfarna och högst talangfulla truppen. Tillsammans klev de in i European League. Det slutade visserligen med uttåg i gruppspelsfasen, men laget satte sig i respekt hos betydligt högre rankade motståndare. Inte minst efter den tidigare nämnda 3-2-segern mot Spanien, det lag som sedermera stod som både grupvinnare och turneringens bronsmedaljörer. Nästa steg är att bygga på det goda som åstadkoms såväl som bristerna som blottades.
- Vi har ett spännande år framför oss där vi kommer jobba vidare på det vi påbörjade våren 2017. Laget har stor potential och jag ser fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med spelarna, avslutar Guillermo.

KONTAKT
Ismo Peltoarvo, landslagsansvarig, 0703 75 88 85
Johan Isacsson, förbundskapten herrlandslaget, 0739 81 61 61
Guillermo Gallardo, förbundskapten damlandslaget, 0705 38 38 07

Fler nyheter

Publicerad: 2017-11-27

Senast uppdaterad: 2017-11-27

Visa fler nyheter

Sponsorer