Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Final call: Anmäl lag till U23-SM

2018 års upplaga av U23-SM närmar sig med stormsteg. Lag som vill delta ska anmäla sig senast måndagen den 15 oktober!

För en knapp månad sedan kom nyheten att U23-SM flyttar till Skåne för att arrangeras av landets största volleybollförening, Lunds VK. 2018 års upplaga av mästerskapet går av stapeln 3-4 november. 

Lag som vill delta bör anmäla sig snarast. "Slussarna" stänger nämligen måndagen den 15 oktober. Anmäl ditt lag via den här länken! Länk till annan webbplats.


U23-SM är en relativt ung turnering som såg dagens ljus så sent som 2015. Utöver självklarheterna, att det är kul att spela volleyboll och att svenska U23-mästare koras, är syftet att erbjuda rörelsens unga vuxna spelare ett mästerskap där de kan visa upp sig och mäta sig med jämnåriga talanger. I förlängningen är förhoppningen att mästerskapet ska bidra till att spelarna lirar volleyboll längre upp i åldrarna.

- Vi har varit med i alla upplagor och ställer givetvis upp med både dam- och herrlag i år. Det gäller att ta vara på alla tillfällen som ges att tävla - på det sättet är U23-SM både kul, viktigt och utvecklande. Turneringen erbjuder just den möjligheten för spelare som blivit för gamla för USM och JSM, men som fortsatt suktar efter att spela ett svenskt mästerskap. Det faktum att alla föreningar - oavsett om man har ett elit-, division 3- eller amatörlag - kan anmäla sig borde vara en morot, säger Stefan Sjöström, sportchef i Lunds VK.

U23-SM 2018
Datum: 3-4 november
Plats: ISLK-halleni Lund
Regerande mästare: Engelholms VS (dam) & Sollentuna VK (herr)


Fler nyheter

Publicerad: 2018-10-10

Senast uppdaterad: 2018-10-10

Visa fler nyheter

Sponsorer