Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Veteran-SM växer med ny tävlingsklass

2020 års upplaga av Grand Prix är blott tre månader bort och vi fortsätter peppa. Nu står klart att en ny tävlingsklass tar plats i Veteran-SM som avgörs som en del av den maffiga volleybollhelgen.

Sedan 2018 är Veteran-SM en självklar del av den väldiga och årligen återkommande turneringshelgen i Uppsala, där deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner tillsammans visar att volleyboll är en idrott för hela livet. Mycket tack vare volleybollens äldsta trotjänare har Grand Prix etablerat sig som en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser.

Nu är tanken att den ska växa ytterligare. Grandprixvolleyboll.se kan idag presentera ett nytillskott till Veteran-SM-tävlingarna. Till tävlingsutbudet, som idag består av totalt fyra klasser i form av 35+ dam & herr samt 50+ dam & herr, adderas nu också klassen 65+ Öppen, där damer och herrar spelar tillsammans och mot varandra.

– Volleyboll är en sport för alla och för hela livet. Det visar våra veteraner år efter år. Nu breddar vi tävlingsutbudet ytterligare för att ge fler möjligheten att vara en del av den fantastiska GP-helgen och volleybollens veteran-community. Det känns som ett naturligt steg i vår strävan att utveckla såväl mötesplatsen Grand Prix i allmänhet som Veteran-SM i synnerhet, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Jämfört med klasserna 35+ och 50+ kommer den nya tävlingsklassen föräras med ett eget spelupplägg. Damer och herrar spelar som sagt tillsammans, dessutom får lagen ha minst tre och max fyra spelare på planen, samtidigt som en studs är tillåten. Fördelarna är många: Det är kul att spela tillsammans, enklare att få ihop lag, skonsammare för kroppen och leder till längre rallyn. Läs mer om reglerna längst ned i artikeln.

Sveriges volleybollveteraner önskas varmt välkomna till 2020 års upplaga av Veteran-SM och Grand Prix, som avgörs 18-19 januari 2020. De som har åldern inne bör samla ihop sina gamla volleybollgäng och anmäla sig. Tanken på att få teama upp med före detta lagkamrater, familj och vänner och att få utmana gamla rivaler borde vara en sporre för många. Det lär bli en härlig återförening och en helg att minnas!

Lag som vill delta anmäler sig via den här sidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.! Sista anmälningsdag är torsdagen den 9 januari, kl. 23:59.

Vi ses i Uppsala!

LÄNKAR
Anmäl lag till Veteran-SM Länk till annan webbplats.
Anmäl lag till Ungdoms-GP Länk till annan webbplats.

Regler Veteran 65+ i korthet:


Servemottag ska göras på volley, därefter har servemottagande lag möjlighet att låta bollen studsa en gång innan den spelas över nät. Studsen kan ske mellan första och andra touch eller mellan andra och tredje touch. När motståndarna sedan anfaller gäller samma sak, med skillnaden att de då även kan ta emot anfallet på halvvolley, det vill säga att bollen får studsa innan första touch. Lagen ställer upp med minst tre och max fyra spelare på planen. I övrigt är det samma regler som i traditionell volleyboll.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-10-21

Senast uppdaterad: 2019-10-21

Visa fler nyheter

Sponsorer