Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

#ChallengeCupW: EVS föll mot förhandsfavoriten

Engelholms VS fick se sig besegrade i tre raka akter av tyska topplaget Ladies in Black Aachen i tisdagens Europacupmatch i Kungsgårdshallen.

Segersiffrorna skrevs 25-15, 25-20, 25-15 till fördel för Bundesligalaget. Gästernas Maja Storck var poängbäst på planen med sina 14 pinnar. Engelholms McKenna Woodford noterades för åtta poäng och var med det bäst i hemmalaget.

- Vi står upp bra och kämpar och spelar volleyboll från start, vilket är imponerande utifrån förutsättningarna. Det här var en helt ny upplevelse för vårt gäng och att tjejerna vågar hålla uppe spelet på den här nivån är jag väldigt glad över, säger EVS-coachen Patrick Aparicio och fortsätter:
- Vi gör bra saker i långa stunder, men Aachen har försvar och block som gör att de kommer tillbaka med anfall gång på gång och poängen rinner ibland iväg, men vi ger aldrig upp. Vi håller oss till taktiken och kämpar för varandra. Vi kan göra det här ännu bättre, men det finns mycket positivt att ta med sig både till det fortsatta elitseriespelet och till returen i Tyskland. 

Det här är första gången på sju år som ett svensk klubblag på damsidan testar vingarna ute på kontinenten. Senast det begav sig var när Lindesbergs VBK deltog 2012. Engelholms VS har dominerat svensk elitvolleyboll på damsidan de senaste åren. Fem raka SM-guld och lika många Grand Prix-titlar talar sitt tydliga språk. I föreningen finns en inneboende och ständig strävan efter att utvecklas - en strävan som nu drivit EVS att söka sig till den stora volleybollscenen där laget får mäta krafterna med europeiska toppklubbar.

Aparicio understryker betydelsen av att möta internationellt motstånd:
- Att spela på den här nivån är roligt och inspirerande och ska leda till något för gruppen. Vi har nu med egna ögon fått se hur motståndare så som den vi mötte idag klarar av saker som vi övar på vid varje träning. Vi kan också spela så om vi fortsätter utvecklas!

Tisdagens match var den första av totalt två lagen emellan och utgör 16-delsfinalspelet i 2020 års upplaga av CEV Volleyball Challenge Cup, en årligen återkommande klubblagsturnering som arrangeras av Europeiska Volleybollförbundet. Totalt 36 klubblag från över 20 olika länder deltar i den prestigefyllda turneringen.

Returen i Tyskland spelas onsdagen den 18 december. Om det där och då blir EVS-seger med 3-0 avgörs dubbelmötet med ett så kallat golden set som spelas direkt efter att match 2 avslutats. Det lag som vinner kvalificerar sig för åttonelsfinal och får möta segraren i uppgörelsen mellan Levski Sofia (BUL) och Sm'Aesch Pfeffingen (SUI).

3 dec | ENGELHOLM 0-3 AACHEN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | Challenge Cup (d)
19:00 | Kungsgårdshallen
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LÄNKAR
Officiell turneringssajt - dam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Officiell turneringssajt - herr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-12-03

Senast uppdaterad: 2019-12-03

Visa fler nyheter

Sponsorer