Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Klubblags-VM: Haaks monstermatch räckte inte – nu väntar rysare

Två av volleybollvärldens giganter drabbade samman i den andra gruppspelsomgången av Klubblags-VM under torsdagen. Trots att svenska superstjärnan Isabelle Haak bidrog med 29 poäng tvingades Istanbul kapitulera mot Champions League-mästaren Novara.

Siffrorna i maratonmatchen skrevs till 3-2 (25-21, 25-22, 25-27, 24-26, 15-12) till fördel för det italienska storlaget. Tillställningen var onekligen en rysare, där Vakifbank bland annat kom tillbaka från underläge 5-16 i fjärde set. Isabelle Haak bar långa stunder det turkiska laget på sina axlar, men det räckte alltså inte hela vägen.

Se highlights från matchen nedan! Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.I tisdags inledde Vakifbank superturneringen på bästa sätt. Brasilianska giganten Dentile Praia Clube avvärjdes i tre raka akter och den svenska superstjärnan noterades för 22 poäng och utsågs till matchens MVP. Dagens resultat gör dock att det är upplagt för en rafflande upplösning när den sista gruppspelsomgången avgörs imorgon, fredag. Väl där väntar kinesiska Tianjin Bohai Bank Volleyball Club, där tidigare Vakifbank-spelaren Zhu Ting - av många ansedd som världens bästa volleybollspelare på damsidan - numera huserar och regerar.

Efter två omgångar toppar Novara tabellen på fyra poäng, lika många som tvåan Vakifbank Istanbul. Tianjin är i sin tur grupptrea med sina tre inspelade poäng. Det kinesiska laget inledde med 2-3-förlust mot Novara i tisdags, vilket de följde upp med en tung 3-2-seger mot Dentile Praia Clube idag, torsdag. Det innebär att fredagens drabbning mellan Vakifbank och Tianjin är direkt avgörande i kampen om att säkra avancemang till lördagens semifinalspel. Matchen startar 13:00, svensk tid. Se den live via volleyballworld.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Totalt åtta "supermakter" är på plats och tävlar om att koras till världens bästa klubblag. Vakifbank Istanbul är regerande mästare. De lag som slutar etta och tvåa i respektive grupp kvalificerar sig för lördagens semifinalspel, medan treorna och fyrorna spelar placeringsmatcher. På söndag når den mäktiga volleybollveckan sitt crescendo då det är dukat för brons- och finalmatcher.

LÄNKAR
Officiell turneringssajt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spelschema/resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Livesändningar (Volleyballworld.tv) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Highlights (Youtube) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

HAAKS KARRIÄR I KORTHET
Landslagsdebut som 14-åring. Dubbla SM-guld, poängliga- och MVP-titlar som 15-/16-åring med moderklubben Engelholms VS i Elitserien. Som 17-åring, poängligavinnare och MVP-utnämnd under debutsäsongen i franska toppklubben Beziers Angels. Som 18-åring, nya poängliga- och MVP-titlar, den här gången i italienska storlaget Savino del Bene Scandicci. Senare samma år, poängligavinnare och prisad turnerings-MVP när det svenska damlandslaget spelade hem ett historiskt guld i Silver European League. Intervjuad av både L'Equipe och La Gazzetta dello Sport, två av världens allra största sporttidningar. I fransk press jämförd med Michael Jordan, basketens störste genom tiderna, och i italiensk press omdöpt till "La Regina de Svezia" (Sveriges drottning).

Fler nyheter

Publicerad: 2019-12-05

Senast uppdaterad: 2019-12-05

Visa fler nyheter

Sponsorer