Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Volleybollsäsongen 2020/21: Anmäl lag för seriespel!

Svensk volleybolls medlemsföreningar, hör upp! Lag som vill spela i Svenska Volleybollförbundets seriesystem under volleybollsäsongen 2020/21 ska anmäla sig för spel senast den 15 maj.

Volleybollsäsongen 2019/20 fick ett slut ingen hade önskat sig. Till att börja med vill vi tacka alla lag och föreningar för tålamodet och förståelsen som visats när vi som rörelse ställts inför frågor och utmaningar som saknar motstycke genom volleybollhistorien.

Vi blickar nu framåt och hoppas att vi till hösten kommer att kunna starta seriespel igen. Vi jobbar för att volleybollen fortsatt ska vara en självklar del av livet, för alla våra utövare, befintliga som nya.

Planeringen för volleybollsäsongen 2020/21 är i full gång. Utifrån rådande samhällssituation är det i nuläget svårt att veta hur och när vi kan släppa lös seriespelet, men vi behöver ändå planera enligt normala rutiner.

Det innebär bland annat att föreningar och lag som vill spela i förbundsserierna i division 1-3 enligt tävlingsbestämmelserna ska anmäla sig till nästkommande säsong. Anmälningsslussarna står på vid gavel från och med idag, onsdagen den 1 april, och fram till fredagen den 15 maj. Lagen anmäls till den nivå/division som kommunicerades ut i nyheten från den 31 mars Länk till annan webbplats..

Nya föreningar och lag som har för avsikt att kliva in i seriespel är varmt välkomna att anmäla sig på samma sätt och med samma deadline.

Föreningarna anmäler sina lag via Profixio. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är enkelt, men för att underlätta ytterligare har vi tagit fram en manual som steg för steg tar anmälaren igenom den korta processen. Manualen finns publicerad på startsidan som föreningen kommer in på när den loggat in i Profixio.

Behöver du hjälp på traven, eller har du kanske andra tävlingsrelaterade frågor? Kontakta då Tävlingsledningen via tl@volleyboll.se!

Under andra halvan av maj arbetas serieindelningen, säsongsupplägget och spelschemat fram. Så snart det är klart kommuniceras det på volleyboll.se samt direkt till alla föreningar som anmält sig för seriespel. 

Vi välkomnar nya lag och föreningar

Att delta i det nationella seriesystemet är kul och fördelarna är många. Administrationen är nationell och sköts av förbundet, som via Serieportalen och Genius Sports tillhandahåller seriesajter med bland annat livescore och lagsidor, som ger alla lag möjlighet att publicera artiklar, bilder och film att sprida till sina medlemmar och supportrar.

Vi vill att vår rörelse i allmänhet och seriesystemet i synnerhet ska växa. Vi uppmuntrar helt nya lag att anmäla sig för seriespel och kan med hjälp av Riksidrottsförbundets satsning Projektstöd IF erbjuda dessa lägre serieavgift, förutsatt att minst 70 procent av lagets spelare är under 20 år.

Vi jobbar med målsättningen att öka såväl antalet lag som antalet serier i division 3. Nu ser vi framför oss att få igång serier över en större del av landet, och då framför allt knutet till storstadsregionerna och de mest volleybolltäta regionerna.

Vill du och ditt nystartade lag veta mer om seriespelet? Tveka inte att höra av dig Tävlingsledningen (tl@volleyboll.se)!

Anmäl lag här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-04-07

Senast uppdaterad: 2020-04-01

Visa fler nyheter

Sponsorer