Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-SM ställs in

Svenska Volleybollförbundet och arrangerande Lunds VK har i samråd med Smittskydd Skåne beslutat att ställa in 2020 års upplaga av U23-SM som var planerad att avgöras i Lund helgen 31 oktober - 1 november.

Beslutet är ett resultat av den ökade smittspridning som regionen upplever. Flera andra planerade turneringar som inkluderar övernattning i regionen har rekommenderats att ställa in.

- Oerhört tråkigt beslut att behöva ta, men utifrån dialogen med det regionala smittskyddet blev det tydligt att det i nuläget inte är lämpligt att samla så många personer. Beskedet kom till oss med kort varsel och vi lider så klart med både lagen, som inte får spela, och arrangören, som arbetat hårt och länge för att mästerskapet ska kunna genomföras. Samtidigt som det här var det enda rätta i nuläget, och idrotten måste ta sitt ansvar, känns det naturligtvis ledsamt att alla inblandade påverkas negativt, sportsligt som ekonomiskt, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef.

U23-SM har sedan länge varit planerat att avgöras i Lund 31 oktober - 1 november efter grönt ljus från såväl kommun som lokal polismyndighet. Volleybollförbundet och arrangören har hela tiden jobbat målmedvetet tillsammans för att tävlingarna ska kunna genomföras på ett säkert sätt, bland annat genom att ta fram ett medicinskt protokoll. Det förändrade samhällsläget regionalt skapar dock omöjliga förutsättningar.

- Det känns tomt och ledsamt att inte kunna genomföra årets U23-SM. Vi har jobbat hårt för att kunna genomföra mästerskapet på ett säkert sätt, samtidigt är vårt ansvar gentemot samhället i stort överordnande i detta skede. Vi vill tacka alla klubbar som anmält sig i år. Vi vill också rikta ett särskilt tack till Svensk volleyboll, Lunds kommun och berörda myndigheter för ett fantastiskt samarbete i svåra tider. Nu tar ett hårt arbete vid att rädda upparbetade kostnader efter det uteblivna mästerskapet, kommenterar Stefan Sjöström, klubbchef Lunds VK.

18 lag var anmälda för spel vilket hade gjort årets upplaga till den största i mästerskapets historia.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-10-22

Senast uppdaterad: 2020-10-22

Visa fler nyheter

Sponsorer