Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tävlingsbestämmelser för volleybollsäsongen 2021/22 på remiss

Den årliga översynen av Svenska Volleybollförbundets tävlingsbestämmelser för volleyboll är igång. Du och din förening har möjlighet att påverka när de nya bestämmelserna nu går ut på en första remissrunda till rörelsen!

Tävlingsbestämmelserna revideras varje år och nu är det alltså dags igen. Medlemsföreningarna välkomnas att engagera sig i arbetsprocessen.

Volleybollens tävlingsbestämmelser för 2021/2022 (1 juli 2021 - 30 juni 2022) bearbetas via två remissomgångar där rörelsen har möjlighet att tycka till och påverka.

Till och med onsdagen den 21 oktober hade föreningar möjlighet att inkomma med förändringsförslag till Tävlingsledningen (tl@volleyboll.se). TL har nu sammanställt de inkomna förslagen och skickar härmed ut det hela på en första remissrunda till medlemsföreningarna.

Förändringsförslag

Tävlingsledningens förändringsförslag finns inskrivna i det här dokumentet. Nya adderingar och beskrivningar är understrukna, medan gamla är överstrukna. Inkomna föreningslag finns publicerade på denna sida Länk till annan webbplats., för att hålla processen så transparent som möjligt.

För att underlätta översynen för dig som läsare sammanfattas de viktigaste förändringsförslagen här nedan:
• Byta ut ordet "manna" i ordet "Fyrmanna".
• Tillägg om krav på frihöjd.
• Förbundsstyrelsen kan fatta beslut om ändring vid force majeure.

Pågående pandemi påverkar stora delar av Svenska Volleybollförbundets verksamhet, så också den tid och de resurser som kan avsättas för översynen av tävlingsbestämmelserna. Detta avspeglas genom de relativt sett få förändringsförslag som presenteras i år.

Remissomgång 1

När remissen nu går ut ligger bollen återigen hos medlemsföreningarna, som fram till den 24 november kan vara med och tycka till om de föreslagna förändringarna.

Yttranden som inkommer publiceras på den här sidan Länk till annan webbplats., i strävan efter största möjliga transparens.

Tidplan 
21 oktober: Deadline för synpunkter och förslag
24 november: Deadline remissvar nr 1
30 november: Remiss nr 2 ut på volleyboll.se
3 december: Deadline remiss nr 2
8 december: Underlag för beslut till Förbundsstyrelsen
15 december: Beslut i Förbundsstyrelsen
17 december: Publicerandet av Tävlingsbestämmelser Volleyboll 2021/22 

LÄNKAR
Nya tävlingsbestämmelser för volleyboll - remiss 1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nuvarande tävlingsbestämmelser för volleyboll. Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-11-13

Senast uppdaterad: 2020-11-13

Visa fler nyheter

Sponsorer