Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seriespelet i division 1-3 avslutas för säsongen

Tävlingssäsongen avbryts för alla seniorserier under Elitserien. Beslutet att avsluta serierna från och med 1 mars har fattats av Svenska Volleybollförbundets förbundsstyrelse.

Seriespelet i division 1-3 har varit på paus sedan den 17 november 2020 som ett resultat av smittspridningen som tog ny fart under den gångna hösten. Svenska Volleybollförbundet arbetade snabbt fram ett nytt anpassat serieupplägg som presenterades i början av december, med målet att säsongen skulle kunna färdigspelas.

Restriktionerna, liksom datum för tänkt återstart, har dock förlängts och flyttats fram i flera omgångar och vi har nu nått en punkt då det saknas förutsättningar att slutföra serierna under aktuell säsong.

- Ett oerhört tråkigt besked att behöva ge, men vi har tvingats inse faktum och anpassar oss fortsatt med självklarhet utifrån läget som råder. Jag känner med alla spelare, som under en längre period och i olika grad inte kunnat utöva idrotten de älskar, och vill tacka föreningar och personal som jobbat hårt, målmedvetet och uthålligt för att vi skulle ha möjlighet att få till en återstart om omständigheterna tillät det, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet. 

Hoppet och längtan efter att vara tillbaka på planen lever vidare:
- När lagar och riktlinjer återigen möjliggör träning och match hoppas vi att så många som möjligt snörar på skorna. Vi vet att det är många där ute i volleyboll-Sverige som längtar efter att återigen få teama upp med lagkamraterna, och vi ska göra vad vi kan för att hjälpa dem dagen det är grönt ljus. Planeringen är redan igång för att distrikt och föreningar ska stå redo den dagen vi kan tävla igen, fortsätter Kihlström.

Under förutsättning att läget i samhället inte förändras på ett sådant sätt att även nationell elit påverkas kommer Elitserien att spelas klart. Ett anpassat SM-slutspel - som startar 3 mars - är sedan tidigare presenterat och serien har stängts från upp- och nedflyttning under aktuell säsong.

Upp- och nedflyttning

Ingen upp- och nedflyttning görs mellan serierna i division 1-3 när de nu avslutas i förtid, långt innan de är färdigspelade. I händelse av vakanta platser tillämpas gällande tävlingsbestämmelser. Föreningar med seriespelande lag som önskar upp- eller nedflyttning i seriesystemet kontaktar Svenska Volleybollförbundets tävlingsledning via tl@volleyboll.se.

- Många känner säkert just nu precis som jag en stor besvikelse över att seriespelet inte kan färdigspelas. Förutsättningarna ser ut att kunna vara betydligt bättre till sommaren, då vi hoppas att alla ska kunna kliva ner i sanden för att både träna och tävla beachvolley. Det skulle ge föreningarna en möjlighet att återaktivera hela sin verksamhet, vilket blir otroligt viktigt både på kort och lång sikt, avslutar Kihlström.

Frågor om det avslutade seriespelet ställs till tl@volleyboll.se. 

Fler nyheter

Publicerad: 2021-03-01

Senast uppdaterad: 2021-03-01

Visa fler nyheter

Sponsorer