Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Antalet seriespelande lag fortsätter öka

Pandemin till trots, den positiva utvecklingen håller i sig. Till volleybollsäsongen 2021/22 har en bra bit över 200 lag anmält sig för spel i Svenska Volleybollförbundets seriesystem.

Fler och fler söker sig till världens bästa sport, med det följer att viljan och efterfrågan på att tävla växer. Få saker är så roligt som att tillsammans med laget få mäta sina gemensamma krafter med motståndarna på andra sidan nät. För att kunna möta intresset på såväl kort som lång sikt jobbar Svenska Volleybollförbundet för att utveckla tävlingsutbudet.

Inför säsongen 2020/21 gjordes exempelvis insatser för att få fler lag i seriespel. Resultatet? En 20-procentig rekordökning där tillströmningen av nya lag till division 3 var stor.

Inför säsongen 2021/22 fortsätter den positiva trenden. 218 lag har anmält sig för spel, att jämföra med 168 lag för två år sedan och 212 lag inför säsongen 2020/21.

- Mycket glädjande! Inte minst med tanke på den utmanande och för tidigt avslutade säsong vi har bakom oss. Det finns bevisligen stor hunger och längtan efter att få mötas på planen, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Även bland barn och ungdomar finns bevis på den positiva utvecklingen:
- Vi ser en tydlig tillströmning av spelare i åldern 13-17 år. Både statistiken och berättelser från rörelsen vittnar om detta. Vi hoppas och tror på en bestående återgång som ger möjlighet att bedriva idrottsverksamhet både utomhus och inomhus på normalt vis. Det är oerhört viktigt för att vi som rörelse ska kunna tillvarata tillströmningen av utövare, fortsätter Kihlström.

Just nu arbetas serieindelningen, säsongsupplägget och spelschemat fram för volleybollsäsongen 2021/22. Så snart det är klart kommuniceras det på volleyboll.se samt direkt till alla föreningar som anmält sig för seriespel. Frågor ställs till tävlingsledningen via tl@volleyboll.se.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-06-01

Senast uppdaterad: 2021-06-01

Visa fler nyheter

Sponsorer