Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: Lukas Karlsson allt närmare sitt första GP. Här är helgens matcher.

Vingåker och Falkenberg tog var sitt stort kliv mot Grand Prix på fredagskvällen. ”Nu kan vi börja prata om det”, säger Vingåkers tränare Lukas Karlsson. Här är helgens övriga matcher. Allt visas på VolleyTV.

Två matcher i elitserien, båda herrar, spelades under fredagskvällen.

Falkenberg - Örkelljunga
3-0 (25-21, 25-17, 25-15)
Faeez Alloush gjorde 17 poäng för Falkenberg.

Vingåker - Södertälje
3-1 (25-20, 25-16, 23-25, 25-22)
I hemmalaget var Dardan Lushtaku poängbäst med 24 följt av Justin Delorme med 19 poäng, men flest poäng i matchen, 26, gjorde Södertelges Spencer Fredrick.

– Det var ingen superbländande insats. Ibland var vi svajiga, men vi lyckades vända det varje gång. Dardan Lushtaku var som vanligt väldigt viktig för oss och vår libero Hugo Grave höll ihop servemottagningen bra, säger Lukas Karlsson om sitt Vingåker.

Segrarna under kvällen betyder att Falkenberg avancerar till andra plats och Vingåker till tredje plats. För båda lagen ser det därmed ljust ut att komma med till Grand Prix i Uppsala 22-23 januari.

Det gäller att vara bland de fyra bästa efter halva serien. Just nu ligger Uppsala fyra medan Floby och Sollentuna jagar bakom. För Södertelge på sjunde plats är GP nu långt borta. 

För Vingåkers tränare Lukas Karlsson, som har många år bakom sig sammanlagt som spelare och tränare, skulle det i så fall bli första gången.

– Ja, jag har hållit på länge, men det har inte blivit något GP under alla år för mig, så det skulle vara kul, medger han.

Han vill ändå inte hoppas för mycket.

– Vi har knappt pratat om GP hittills. Vi var sena med lagbygget, men när segrarna har ramlat in så har vi definitivt chansen. Vi kan väl börja prata om det nu då, säger Lukas.

Två lag som ligger bra till för GP på damsidan är Örebro, just nu fyra, och Engelholm på andra plats i elitserien. Under lördagen möts de i vad man på förhand kan kalla helgens toppmatch. Örebrotränaren Jonas Svantesson vet precis vem de ska se upp med på andra sidan nätet:

– Spikern Cecilia Malm som gör sin första riktiga elitseriesäsong har visat upp ett stort spel och är årets nykomlig så här långt, säger han.

---

Under lördagen och söndagen fortsätter elitserien så här:

Lördag 20 november
Damer
14:30 Sollentuna - RIG Falköping

15:00 Örebro - Engelholm

16:00 Linköping - Hylte Halmstad
Herrar
17:00 Sollentuna - RIG Falköping
17:00 Habo - Lund

Söndag 21 november
Herrar
17:00 Falkenberg - Lund

Matcherna kan ses på VolleyTV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Schema, resultat och statistik från elitserien finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

---


Justin Delorme anföll starkt när Vingåker vann hemma över Södertelge under fredagskvällen. Foto: Tomas Nilsson

Fler nyheter

Publicerad: 2021-11-19

Senast uppdaterad: 2021-11-19

Visa fler nyheter

Sponsorer