Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien: Fall framåt! Tre matcher inställda, tio matcher spelas i helgen.

Trenden har vänt. I helgen spelas 10 av de planerade 13 matcherna, vilket är ett lyft jämfört med hur det har sett ut tidigare i januari. De lag som har väntat längst på att få spela match är herrarna i Uppsala och damerna i Lindesberg – sex veckor!

Vi börjar med det tråkiga: IKSU Umeå har drabbats av omikron-buggen och tvingas ställa in sina två hemmamatcher i helgen, vilket gör att Sollentuna (lördag) och Lindesberg (söndag) får boka om sina resor norröver.
Dessutom kan Habo inte spela söndagens bortamatch mot Lund i herrarnas elitserie.

Men till det roliga hör att resten av elitserien ser ut att spelas i helgen, vilket är extra gjädjande för Uppsalas herrar och Lindesbergs damer som i dag båda har match för första gången sedan 18 december.

– Det ska bli skönt att äntligen få spela match igen. Uppehållet har varit väldigt konstigt och det har varit svårare att hitta den kämpaglöd på träningarna som vi annars brukar ha. Det har känts lite som att vi haft en ny försäsong senaste veckorna men den här veckan har det varit bättre, berättar Uppsalatränaren Michael Jestin för Uppsalas medieansvarige Åke Lager.

I dag väntar Vingåker borta där Uppsala vill kräva revansch för hemmaförlusten i höstas.

Alex Jenkins och Erik Soxbo är fortfarande skadade. Alex är tillbaka i träning men är inte helt spelredo än. I övrigt är alla friska och redo för match, fortsätter Michael Jestin.

Vingåker skulle ha spelat Grand Prix i Uppsala förra helgen om det inte hade ställts in på grund av covid-19-situationen. Sedan de kvalificerade sig har de haft en tung period med sjukdomar och skador och har fem raka förluster i de senaste matcherna. 

– När vi mötte Vingåker i höstas gjorde de en väldigt bra match. Nu har de haft det kämpigt och inte alls hittat den formen de hade då. Vi har haft bra anfallsspel de senaste träningarna men behöver skärpa till oss i försvar till helgen om vi ska kunna vinna, säger Michael Jestin.

-----

Elitserien 29-30 januari:

Damer

Lördag 29 januari
14:00 Hylte Halmstad – RIG Falköping
15:00 Lund – Värnamo
15:00 Linköping – Lindesberg
16:30 IKSU Umeå – Sollentuna INSTÄLLT (nytt datum oklart)

Söndag 30 januari
14:00 IKSU Umeå – Lindesberg INSTÄLLT (nytt datum oklart)
14:00 RIG Falköping – Lund
16:00 Engelholm – Gislaved


Herrar

Lördag 29 januari
14:00 Vingåker – Uppsala
15:00 Falkenberg – Södertelge
16:30 Hylte Halmstad – RIG Falköping
17:30 Lund – Habo INSTÄLLT (nytt datum: 27 februari)

Söndag 30 januari
15:00 Floby – Lund
16:00 Örkelljunga – Sollentuna

-----

Matcherna i elitserien streamas på VolleyTV här Länk till annan webbplats..

Spelschema, resultat och statistik från elitserien finns här Länk till annan webbplats..

 

Fler nyheter

Publicerad: 2022-01-29

Senast uppdaterad: 2022-01-29

Visa fler nyheter

Sponsorer