Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Elitserien herrar: Klart för slutspel. Här är kvartsfinalerna.

Herrarnas elitserie avslutades under söndagskvällen. Direkt efteråt valde topplagen sina respektive motstånd i kvartsfinalen. Så här blir det!

Först: Hylte Halmstad valde Örkelljunga.
Sedan: Falkenberg valde Uppsala.
Sist: Habo valde Vingåker.
Därmed får Floby möta Sollentuna.

Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher.
Det lägre seedade laget spelar match 1 och match 4 (ev) på hemmaplan.

-----

SM-kvartsfinalerna inleds så härLördag 12 mars
14:00 Vingåker – Habo 
15:00 Örkelljunga – Hylte Halmstad
17:00 Sollentuna – Floby

Söndag 13 mars
16:00 Uppsala – Falkenberg

-----

Kommentarer

Jakob Molin, spiker, Sollentuna:
– Kul! Floby är ett roligt lag att möta. Det är de som har vunnit båda matcherna den här säsongen så de har all press på sig och vi kan bara gå in och köra. Att vi inte blev valda av något lag är väl kanske för att de är rädda för vad vi kan skaka fram för spelare. Inte ens jag vet, haha. Jo, jag vet nog. Det blir kanske inga stora ändringar, men vi får väl se. Det ska bli extra kul för mig att få möta Jakob Wijk Tegenrot inomhus och inte bara på beachen.

Mathias Morency
, coach, Habo:
– Det blir tufft. Vi har vunnit varsin match. Jag tror alla lag som tagit sig till slutspel hade varit en svår nöt att knäcka. Man behöver spela bra om man ska rå på Vingåker. De har en högerspelare som är farlig och så Dardan (Lushtaku) som en bra dag kan vara makalöst bra. Det gäller att ha koll på de här två. Det finns fler, men de två brukar stå för de flesta poängen. Men annars är det vårt eget spel som gäller. När man går in i ett slutspel måste hela gruppen fungera, och det är skön stämning i laget nu. Spelarna är uppumpade att få sätta igång slutspelet.

Michael Jestin
, tränare, Uppsala:
– Ja, vi mötte ju dem precis nyss så vi har koll på dem. Men de har koll på oss också så klart. Falkenberg är ett jättebra lag. Kanske snäppet under Hylte Halmstad, men ändå ett jättebra lag. Idag hade de otroligt bra sideout och servemottagning. Ska vi kunna utmana dem behöver vi spela på absolut topp hela tiden, och vi behöver serva mycket bättre och vässa anfallsspelet. Vi behöver att Gianno Beij och Edvard Nordlund levererar i anfall, men det kommer lösa sig är jag säker på.

Peter Lundgren
, spiker, Örkelljunga:
– Vi blir ordentliga underdogs så klart. De har ju inte förlorat en enda match och knappt några set heller. Men vi gillar läget. Det ska bli roligt att se hur mycket vi kan störa dem. Det här blir lite speciellt för egen del eftersom jag har tränat lite med Hylte i år och spelat där, så det ska bli skoj. Men tufft, hehe.

Lukas Karlsson
, tränare, Vingåker:

– Vi visste att det skulle bli Floby eller Habo, och Habo känns väl ganska bra tycker jag. Det är ett lag vi har slagit. Nu har de nästan ett helt nytt lag sedan dess. Vi möttes för ett par veckor sedan och då tog de en komfortabel seger, men det här känns ändå bra. Det ska bli kul med slutspel.

Kalle Nordén
, assisterande tränare, Floby:
– Det var väntat. Vi hade räknat ut själva att det skulle bli Sollentuna. Det är ett tufft motstånd med rutinerade spelare som har varit med om några slutspel. Och så några nya killar sedan bronset förra året. De är bra och ett kvitto på det är väl att de inte blev valda. De spelar sitt spel med högt tempo och många udda lösningar i anfall. Det gäller att stå upp mot det. Vi förbereder oss på en lång matchserie. Men vi har hemmaplansfördel. Vår trånga hall har gynnat vårt spel hittills och vi hoppas att det fortsätter så.

Ismo Peltoarvo
, tränare, Falkenberg:
– Vi hade ju väldigt lite att välja på. Det var Sollentuna och Uppsala och då var det inte mycket att fundera på. Nu får vi en match gratis efter att vi vann mot dem idag, så att säga. Det är skönt att vara inne i den lunken redan. Förberedelserna blir lite enklare när man har ett färskt material att sätta tänderna i. Så nu gör vi samma resa tillbaka hit. Så nu har vi tränat på det också.

Almir Ljutovac
, tränare, Hylte Halmstad:

– Vi fick välja mellan Örkelljunga och Uppsala och det är i mina ögon två väldigt jämna lag, precis som tabelläget visar. Därav fick helt enkelt det geografiska avgöra. Som alltid när man möter samma lag så intensivt och många gånger under en kort period så kommer lagen till slut att känna till varandra väldigt bra och det kommer bli svårare och svårare att ta sig förbi respektive block och defense så jag tror och hoppas på en häftig serie med många långa bolldueller. Läget i laget är i övrigt väldigt bra då alla är friska och pigga.

-----

Kvartfinalschemat presenteras i Serieportalen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Fler nyheter

Publicerad: 2022-03-06

Senast uppdaterad: 2022-03-06

Visa fler nyheter

Sponsorer